Tort indragostit

de luminita20_2006 in Torturi, 17 Feb 2010 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • - 120 gr zahar
  • -80 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema 1
  • - 200 gr unt
  • -200 gr ciocolata neagra
  • - 1 galbenus
  • -200 gr zahar pudra
  • -6linguri frisca
  • Crema 2
  • -200 ml frisca - visine din visinata
  • -200 gr zahar
  • - 1plic gelatina
  • Sirop:
  • -200 gr zahar
  • -100 gr apa
  • -100 compot visine
  • Glazura
  • -1 plic budinca de capsuni
  • -500 ml lapte
  • -100 gr frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort indragostit:

Blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min.

Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur, apoi se amesteca cu untul si cu 1 galbenus iar la final cu frisca batuta bine.

Crema 2: Se bate frisca bine. Gelataina se prepara conforma instructiunilor de pe ambalaj Dupa care se pune pe baie de abur cand s-a topit se amesteca cu frisca si zaharul pudra. Se scot samburii de la visine.

Sirop:Se pune zaharul la caramelizar cand e de culoare maronie se adauga apa si se lasa sa firba pana ce se dizolva tot zaharul Se lasa la racit si se adauga si compotul de visine.

Blatul se taie in 3 Se insiropeaza prima foaie se aseaza crema de ciocolata, se pune al doilea blat iar se insiropeaza si se pune crema de frisca apoi visinele se se aseaza deasupra ultimul blat.Se insiropeaza si acesta.

Glazura : Se prepara budinca conform instructiunior de pe ambalaj(se pune la fier 500 ml lapte , praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 lapte, cand da laptele in clocot se toarna paful de budinca si se lasa sa mai fiarba 1min. Jumatate din crema se pune pe ultimul blat, iar cealanta jumatate se amesteca cu frisca batuta; cu aceasta se orneaza laturile tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort indragostit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"