Tort indragostit

de luminita20_2006 in Torturi, 17 Feb 2010 | 1525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • - 120 gr zahar
  • -80 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema 1
  • - 200 gr unt
  • -200 gr ciocolata neagra
  • - 1 galbenus
  • -200 gr zahar pudra
  • -6linguri frisca
  • Crema 2
  • -200 ml frisca - visine din visinata
  • -200 gr zahar
  • - 1plic gelatina
  • Sirop:
  • -200 gr zahar
  • -100 gr apa
  • -100 compot visine
  • Glazura
  • -1 plic budinca de capsuni
  • -500 ml lapte
  • -100 gr frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort indragostit:

Blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min.

Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur, apoi se amesteca cu untul si cu 1 galbenus iar la final cu frisca batuta bine.

Crema 2: Se bate frisca bine. Gelataina se prepara conforma instructiunilor de pe ambalaj Dupa care se pune pe baie de abur cand s-a topit se amesteca cu frisca si zaharul pudra. Se scot samburii de la visine.

Sirop:Se pune zaharul la caramelizar cand e de culoare maronie se adauga apa si se lasa sa firba pana ce se dizolva tot zaharul Se lasa la racit si se adauga si compotul de visine.

Blatul se taie in 3 Se insiropeaza prima foaie se aseaza crema de ciocolata, se pune al doilea blat iar se insiropeaza si se pune crema de frisca apoi visinele se se aseaza deasupra ultimul blat.Se insiropeaza si acesta.

Glazura : Se prepara budinca conform instructiunior de pe ambalaj(se pune la fier 500 ml lapte , praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 lapte, cand da laptele in clocot se toarna paful de budinca si se lasa sa mai fiarba 1min. Jumatate din crema se pune pe ultimul blat, iar cealanta jumatate se amesteca cu frisca batuta; cu aceasta se orneaza laturile tortului.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort indragostit 17771
retete culinare - Tort indragostit 17772
retete culinare - Tort indragostit 17773
retete culinare - Tort indragostit 17775

COMENTARII (8)

luminita20_2006 1

12.03.2010, 14:16

ms pt apreciere

rivka 1

19.03.2010, 23:14

ce fain arata taiat, fff fain, felicitari luminita

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21