Tort inima

de cec in Torturi, 15 Mar 2013 | 4951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml nectar visine
  • 1 praf copt
  • faina (cat sa iasa un aluat de chec 'ca o smantana')
  • sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 esenta rom
  • crema iaurt cu visine
  • 1 pahar iaurt visine (150g)
  • 200 ml frisca
  • visine
  • crema trufe de ciocolata:
  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Pentru blat

Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit (eu nu am folosit tava inima, ci am decupat blatul in forma dorita si cu ce a ramas am imbracat peretii)

Pentru sirop

Punem la fiert apa cu zaharul, iar cand se raceste adaugam esenta

Pentru crema de iaurt

Mixam frisca si adaugam iaurtul in ea mixand pt incorporare

Pentru crema truffle

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi aromam cu esenta de rom.

Asamblare

Taiem blatul in trei forme de inima (si fiindca mi-a ramas blat eu am imbracat si peretii in blat), punem primul blat, insiropam, visine, crema iaurt, blat, insiropam, crema truffle, blat, insiropam (eu am imbracat tortul in crema, fiindca mi-a ramas un pic din fiecare am amestecat cremele si am imbracat tortul in ea) se da la rece apoi se scoate si se imbraca in pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza

 

RETETA IN IMAGINI

Tort inima-0
Tort inima-1
Tort inima-2
Tort inima-3
Tort inima-4

COMENTARII (9)

cec 1

16.03.2013, 12:57

va multumesc pt aprecieri

diana_k 1

16.03.2013, 19:44

foarte reusit tortul,e deosebit!

alba_zori 1

18.03.2013, 10:12

foarte frumos tort si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04