Tort inima 'Bucataras Grozav'

de - TABITA - in Torturi, 14 Apr 2013 | 3674 vizualizari

 

Un tort facut dupa imaginatia si posibilitatile mele, dupa ce am ratat o reteta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Insiropare:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar

Crema:

  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/4 portocala

Ornat:

  • cateva batoane After Eight
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima 'Bucataras Grozav':

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul. 

Se amesteca cele doua compozitii. Faina amestecata cu praful de copt si cacaua se adauga treptat. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da cuptor pentru 30-35 de min, la foc mediu.

Se lasa blatul sa se raceasca. Se taie in doua blatul si se insiropeaza. Se lasa cateva ore si apoi se orneaza.

 Pentru sirop am pus apa cu zaharul la fiert, cand a inceput sa se lege, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Am mixat frisca pana s-a intarit. Am dat-o la frigider pentru cateva ore. Crema de branza am amestecat-o cu o parte din frisca si zaharul pudra. Am pus crema si portocala taiata in bucatele intre blaturi. Am pus al doilea blat si am insiropat. Peste inima din centru am pus cateva linguri din crema amestecata cu o lingura de cacao, iar pe margini cu frisca.

 L-am lasat la frigider cateva ore inainte de a-l taia.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru ornat am taiat bastonase After Eight

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219360
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219361
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219362
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219363
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219364
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219365
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219366
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219367
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219368
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219369
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219370
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219371
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219372
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219373
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219374
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219375
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219376
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219377
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219378
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219379
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219380
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219381
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219382
retete culinare - Tort inima 'Bucataras Grozav' 219383

COMENTARII (20)

- TABITA - 1

14.04.2013, 21:14

Multumesc frumos draga Rocsi. Asta se datoreaza si voua! Va multumesc!

loredanaaa 1

16.04.2013, 01:37

arata bine

- TABITA - 1

16.04.2013, 02:27

!ultumesc Loeredana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55