Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata

de T I M E A in Torturi, 10 Feb 2013 | 9469 vizualizari

 

O inima dulce care are toate ingredientele necesare pentru un desert perfect: fructe aromate, frisca si ciocolata. Vrea cineva mai mult de atat? Eu nu :)).
Si daca tot suntem in saptamana dedicata iubirii atunci aceasta inima poate fi facuta cu drag celui drag sau celor dragi :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri lapte caldut
  • 6 linguri cafea calda
  • Jeleu de fructe
  • 250 gr fructe rosii: zmeura, capsuni si visine (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Crema:
  • 125 gr frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 75 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata:

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa alternand cu cele 6 linguri de cafea calda. Amestecam cu o spatula pana la omogenizare.

Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm)  tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.

Pregatim jeleul de fructe: fructele decongelate (nu-i bai daca nu sunt decongelate integral) le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Adaugam cele 2 linguri de amidon si mai amestecam pana se ingroasa.

Luam de pe foc, lasam cateva minute cat sa nu fie fierbinte, apoi ungem prima foaie cu toata cantitatea de jeleu si lasam sa se raceasca pana mixam noi frisca.

Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Daca s-a racit intre timp jeleul, punem peste jeleu frisca, nivelam si asezam a doua foaie de blat. (daca doriti puteti insiropa cel de-al doilea blat cu suc de fructe, eu am preferat fara insiropare pt ca blatul este destul de umed).

Punem intr-un vas ciocolata si frisca lichida si topim pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata.

Turnam apoi glazura peste frisca si nivelam, lasand sa curga si pe margini.

Ornam deasupra cu cateva fructe congelate.

Dam la frigider minim o ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tortulet 13 ianuarie