Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata

de T I M E A in Torturi, 10 Feb 2013 | 4032 vizualizari

 

O inima dulce care are toate ingredientele necesare pentru un desert perfect: fructe aromate, frisca si ciocolata. Vrea cineva mai mult de atat? Eu nu :)).
Si daca tot suntem in saptamana dedicata iubirii atunci aceasta inima poate fi facuta cu drag celui drag sau celor dragi :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri lapte caldut
  • 6 linguri cafea calda
  • Jeleu de fructe
  • 250 gr fructe rosii: zmeura, capsuni si visine (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Crema:
  • 125 gr frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 75 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata:

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa alternand cu cele 6 linguri de cafea calda. Amestecam cu o spatula pana la omogenizare.

Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm)  tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.

Pregatim jeleul de fructe: fructele decongelate (nu-i bai daca nu sunt decongelate integral) le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Adaugam cele 2 linguri de amidon si mai amestecam pana se ingroasa.

Luam de pe foc, lasam cateva minute cat sa nu fie fierbinte, apoi ungem prima foaie cu toata cantitatea de jeleu si lasam sa se raceasca pana mixam noi frisca.

Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Daca s-a racit intre timp jeleul, punem peste jeleu frisca, nivelam si asezam a doua foaie de blat. (daca doriti puteti insiropa cel de-al doilea blat cu suc de fructe, eu am preferat fara insiropare pt ca blatul este destul de umed).

Punem intr-un vas ciocolata si frisca lichida si topim pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata.

Turnam apoi glazura peste frisca si nivelam, lasand sa curga si pe margini.

Ornam deasupra cu cateva fructe congelate.

Dam la frigider minim o ora inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-0
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-1
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-2
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-3
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-4
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-5
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-6
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata-7

COMENTARII (44)

T I M E A

T I M E A 1

11.02.2013, 11:28

Alba-zori multumesc tare mult

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

11.02.2013, 19:11

nota 10+ arata tare bine

T I M E A

T I M E A 1

11.02.2013, 21:23

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!