Tort inima Parisina

de alba_zori in Torturi, 12 Noi 2012 | 1427 vizualizari

 

In cateva cuvinte este un tort complet,cu un gust foarte foarte bun,chiar am sa-l repet,sper sa va placa si voua!Este in mai multe straturi,cu piersici din compot facut in casa,toate ingredientele sunt bune,am folosit iar fisticul macinat,daca aveam migdale le foloseam in loc,dar si asa a iesit bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza de biscuite:
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie
  • 250 gr faina 00,
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru straturile tortului:
  • 1.gem de piersici
  • 2.crema patisera:500 ml lapte,80 gr faina,100 gr zahar,vanilie
  • 3.5 piscoturi faramitate
  • 4.fistic macinat,sau migdale macinate
  • 5.piersici din compot taiate cubulete,scortisoara.
  • 6.umplutura:2 oua,100 gr zahar,100 gr faina,praf de copt,vanilie,fistic sau migdale macinate,2 linguri de lapte,70 ml ulei de floarea soarelui
  • 7.3 piscoturi intregi,fistic macinat sau migdale
  • 8.felii de piersici subtiri si aranjate ca flori.
  • 9.Pentru frunze cateva felii de kiwi
  • 10.gelatina,zahar praf.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima Parisina:

La inceput am lucrat in 3 faze:

1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi uleiul si am lucrat cateva minute pana a devenit ca o minge. Am lasat la odihnit in frigider 30 minute in folie transparenta. Apoi am intins-o chiar de doua ori am incercat in forma mea de inima tapetata cu ulei si faina. Am facut gauri cu furculita.

2. Am uns cu cateva linguri de gem de piersici baza.

3. Am pregatit crema patisera(fara oua). Am amestecat zaharul cu faina si vanilia, apoi am amestecat cu laptele (eu am avut lapte de migdale cu fistic) si am pus pe foc pana s-a ingrosat. Apoi am turnat peste tort.

4. Am faramitat niste piscoturi si pus peste crema,plus niste fistic.

5 .Am taiat cubulete piersicile si asezat peste tort. Apoi scortisoara.

6. Am pregatit umplutura ca la pandispan:Am separat cele 2 oua,albusurile le-am baut spuma cu sare si 100 gr zahar,galbenusurile le-am amestecat cu uleiul de floarea soarelui si amestecat la albusuri,am dat prin sita faina,praful de copt si niste fistic. Am turnat peste piersici.

7.Am pus iar ceva fistic si 3 piscoturi inmuiate putin.

8.Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade, 40 minute.

9.Am asezat felii de piersici ca flori si felii de kiwi ca frunze.

10.Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic,apoi am turnat peste fructe si zahar pudra peste tot.

11.Se lasa la racit bine si odihnit chiar o noapte daca se poate,oricum nu e bine sa-l taiati cald pentru s-ar putea sa curga crema,trebuie sa se odihneasca bine.

Pofta mare mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort inima Parisina-0
Tort inima Parisina-1
Tort inima Parisina-2
Tort inima Parisina-3
Tort inima Parisina-4
Tort inima Parisina-5
Tort inima Parisina-6
Tort inima Parisina-7
Tort inima Parisina-8
Tort inima Parisina-9
Tort inima Parisina-10
Tort inima Parisina-11
Tort inima Parisina-12
Tort inima Parisina-13
Tort inima Parisina-14
Tort inima Parisina-15

COMENTARII (26)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:47

superb lai decorat

Bya Ralu

Bya Ralu 1

13.03.2013, 20:27

ce tortulet fain

alba_zori

alba_zori 1

15.03.2013, 13:04

multumesc din inima Bya,te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!