Tort "Inimi de cristal"

de alilianaa in Torturi, 2 Iun 2013 | 5450 vizualizari

 

Tort aniversar pentru copilul meu drag......Mara l-a numit asa si nu am putut sa o contrazic... si mi-a placut si ideea. Mai mult ca niciodata, tortul i sa potrivit perfect.
M-am inspirat din reteta de tort cu caramel a lui Gaby..Multumesc pe aceasta cale.>:D< a suferit mici modificari ...Blatul este excelent.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zahar,
  • 7 linguri faina (la numaratoare au iesit cam 9 linguri) ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 30 ml ulei ( 6 linguri am pus eu),
  • 30 ml apa,
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • Smantana de frica ,,la Dorna"- 2 cutii a cate 200 ml,
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata:
  • 30 g unt,
  • o tableta de ciocolata,
  • 2 linguri apa.
  • ornat:
  • inimi de ciocolata colorate din zahar
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Inimi de cristal":

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: Frisca se bate bine cu zaharul pudra, pana se intareste bine. Se da la rece. 

Siropul: se arde intr-o craticioara zaharul si cand capata culoarea caramelului se ia de pe foc, se pune apa si se lasa sa se topeasca. 

Sos de ciocolata: untul se pune intr-un vas impreuna cu ciocolata si se pun pe foc. Pentru a fi mai sigura mai adaug 2 linguri de apa. Se topesc impreuna, se omogenizeaza. 

Asamblare: tortul se taie in trei: prima parte se insiropeaza, se pune o parte de frisca, se adauga a doua parte a blatului si tot asa pana la final. Tortul se imbraca in frisca; dupa inspiratie se fac diverse,, moturi". Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit incat sa poata fi pus pe frisca, m-am jucat picurand din lingura fir de ciocolata. Am ornat cu inimioare de ,, cristal" de zahar. 

Se da la rece pentru cateva ore, daca rezista:) 

Pofta buna. Cu drag,

TIPS-URI

1

zaharul in frisca se poate pune in functie de gust

2

se pot folosi orice tip de ornament...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Inimi de cristal"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Trufa