Tort inimioara

de Dnelutza in Torturi, 19 Feb 2010 | 2987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 125 g zahar
  • * 75 g faina
  • * 50 g amidon de bucatarie
  • * un pachetel zahar vanilat
  • * un picut praf de copt
  • * un picut de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 200 g frisca lichida (atentie am spus grame nu ml)
  • * 50 g mascarpone
  • * 25 g zahar pudra
  • * 50 g jeleu de capsuni
  • * boabe de rodii,
  • citeva visine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

Cind blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cind acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare. Acum preparam crema pentru tort. Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele (eu am adaugat si un pic de intaritor pentru frisca). Acum trecem la asamblarea tortuletului.

Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se "topeasca", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele. Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni. O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am decorat tortuletul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort inimioara 18173
retete culinare - Tort inimioara 18174
retete culinare - Tort inimioara 18177

COMENTARII (16)

Dnelutza 1

22.02.2010, 16:49

Dar eu vin doar sa maninc, ca-s in vacanta

Dana_Retetegg 1

07.05.2011, 21:07

superb

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:55

frumos,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21