Tort inimioara cu caramel si ciocolata

de lacrimioara in Torturi, 7 Feb 2013 | 2188 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o de la Miha de aici de pe Bucataras si-i multumesc, e un tort foarte delicios demult am pus ochii pe el si m-am hotarat sa-l fac de ziua sotului meu care a fost pe 5 februarie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua,
  • 6linguri de zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 6linguri de faina,
  • 2 linguri de amidon,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 pliculete zahar vanilat.

Caramelul:

  • 150 gr zahar,
  • 200 ml smantana pentru frisca,
  • 50 grame unt.

Crema de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie,
  • 250 ml smantana pentru frisca,
  • 2 linguri de coniac.

Sirop:

  • 50 grame zahar,
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri de coniac.

Pt glazura:

  • 100 grame ciocolata amaruie,
  • 50 ml smantana pentru frisca,
  • 50 grame unt.

Decor:

  • 300 ml smantana pentru frisca,
  • 150 grame nuca macinata sau (alune)
  • 50 gr ciocolata amaruie,
  • 1 lingura de cafea ness.

Pe deasupra se poate rade ciocolata amaruie cum e in reteta lu Miha eu nu am pus.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara cu caramel si ciocolata:

Blat:albusurile se bat bine cu un praf de sare dupa care punem zaharul si batem bine pana devine lucios ca la bezea.Galbenusurile le batem cu  uleiul  pana devine ca o crema dupa care le punem peste albusuri si amestecam cu spatula punem si zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amidonul amestecam bine turnam totul intr-o tava de 24 cm diametru(eu am pus intr-o tava  in forma de inimioara).

Dam la copt pana se rumeneste deasupra si facem si proba cu scobitoarea.

Caramelul:punem zaharul la caramelizat,cand s-a topit si a devenit auriu  luam de pe foc si punem smantana pentru frisca  si punem din nou pe foc si lasam la foc mic pana se dizolva bine si se ingroasa putin dupa care luam de pe foc si punem untul amestecam si lasam la racit .

Dupa ce s-a racit batem crema bine  bine si o lasam deaparte.

Crema de ciocolata:ciocolata se pune impreuna cu smantana pentru frisca la foc mic  pana se topeste ciocolata, o luam de pe foc si o lasam la racit dupa care punem coniacul, omogenizam si o punem la frigider 1 ora dupa care  o mixam pana devine pufoasa.

Sirop:punem apa cu zaharul la foc  lasam sa fiarba cateva minute  luam de pe foc si lasam sa se raceasca si adaugam coniacul.

Glazura:punem toate ingredientele pe foc mic pana se topesc, se lasa putin la racit.

Blatul racit se taie in 3.Punem primul blat  il insiropam dupa care punem  jumatate de crema de ciocolata  dupa care punem un strat de caramel,punem al doilea blat insiropat peste crema ,apoi punem cealalta jumatate de crema de ciocolata si inca un strat de crema de caramel dupa care punem ultimul blat insiropat si dam la frigider cateva ore sau peste noapte.

Nesul se amesteca cu frisca si  batem cu robotul.Il luam de la frigider si il imbracam cu un strat subtire de frisca punem si glazura deasupra, marginea tortului oimbracam in ciocolata si nuca care au fost tinute la congelator dupa care au fost date prin robot.

Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa sau dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort  inimioara cu caramel si ciocolata-0
Tort  inimioara cu caramel si ciocolata-1

COMENTARII (11)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:22

foarte fain tortul

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

super

diaconta

diaconta 1

15.03.2015, 00:12

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!