Tort ,,Inimioara cu fructe,,

de burdulea56 in Torturi, 16 Feb 2010 | 9945 vizualizari

 

Un desert acceptat de persoanele care adora combinatia fructe-frisca.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1/2 plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g zahar,
  • 250 ml lapte,
  • 250 ml frisca El Maestro,
  • 2 vanilii,
  • 15 g gelatina+putin lapte,
  • visine,
  • un compot de ananas.
  • Pt ornat:
  • compot de ananas,
  • struguri,
  • portocale(sau ce fructe doriti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Inimioara cu fructe,,:

Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml  lapte cam 30 minute.

Pregatim un blat:

3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, amestecam usor pana la incorporarea acesteia. Turnam compozitia obtinuta in forma unsa si captusita cu hartie de copt. Am asezat forma intro tava de copt si am copt blatul in cuptorul dinainte incins. Tinem blatul in cuptor cam 15-20 minute(incercam cu scobitoarea sa nu se lipeasca de aceasta). Blatul copt il lasam deoparte si intre timp preparam crema.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vaniliile, faina, laptele si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la compozitie si se pune la racit. La crema racita se adauga frisca batuta bine. La frisca  am mai adaugat 2 linguri zahar pudra.

Pt asamblarea tortului, procedam astfel: se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in forma de tort. Pe fundul formei se aseaza fructele (scurse bine de zeama), se pune crema, in care am adaugat visine si bucati de ananas, apoi deasupra am asezat blatul pe care l-am insiropat cu zeama din compot. Am acoperit blatul cu folie, am asezat o greutate peste blat si l-am tinut la rece cel putin 6 ore, dupa care am rasturnat tortul pe o tava, am scos folia si e gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Inimioara cu fructe,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

burdulea56 1

20.05.2010, 00:38

De ori unde ati ura, va multumesc mult!

elena1988 1

10.02.2011, 16:05

adry88 1

20.05.2011, 11:06

vreau si eu o inimioara asa frumoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si brandy