Tort Ion&Ioana

de nadina73 in Torturi, 7 Ian 2011 | 3240 vizualizari

 

Un tort cu dedicatie speciala pentru toti cei ce poarta numele de IOAN,IOANA.......OANA si nu in ultimul rand frateui si tatalui meu care sant si IOAN si nepotelei OANA.Retete este preluata de pe blogul Laurei Sava careia i multumesc mult,cei drept cu putine modificari.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita  de bicarbonat
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g stafide
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • Decor:
  • bombonele
  • bobite de rodii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ion&Ioana:

Blat:

Se amesteca toate ingrediente si se framanta bine. Se intinde coca obtinuta intre 2 folii de plastic sau direct in tava, eu am folosit o tava cu peretii detasabili. Tava se tapeteaza cu folie de aluminiu, hartie de copt .

Umplutura:

Se mixeaza bine toata ingredientele, mai putin stafidele care se pun la final. Se pune compozitia obtinuta peste blat in tava. Se da tava la cuptor pentru 50 minute la 170 grade.

Bezea:

Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare 3-4 minute, iar la final se pune sucul de la 1 lamaie stoarsa.

Cand tortul e gata se scoate din cuptor, se scoate cercul si se pune bezeaua  se mai pune in cuptor pentru 10-15 minute sau daca aveti pistol cu gaz special pt prajituri e si mai bine, se face bezeaua cu acel gaz si nu mai este nevoie sa puneti tortul la cuptor, vezi poze.

Se decoreaza cu bombonele si boabe de rodii-optional. Este un tort super bun, merita incercat. 

PS: Pentru cine nu cunoste, acel pistol se incarca cu gaz si se foloseste la grazurat creme, caramel, bezea. Posibil sa fie si in Romania, este grozav de bun, se pot face minunatii cu el.

PS:Sincer as inlocui bicarbonatul cu praf de copt, e prea aromat bicarbonatul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75562
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75563
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75566
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75567
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75568
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75569
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75570
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75571
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75572
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75573
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75574
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75575
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75576
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75577
retete culinare - Tort  Ion&Ioana 75776

COMENTARII (35)

Teo 1

07.01.2011, 22:33

daca merita incercat ,atunci la treaba cu noi ! tare frumos !

jolygina 1

09.01.2011, 00:05

housy 1

13.01.2011, 23:15

superb tort ai facut......si vad k esti si dotata felicitari!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D