Tort Iulia

de MIUTA in Torturi, 7 Ian 2011 | 9671 vizualizari

 

De cateva zile mi-e pofta de prajitura Milch Schnitte.Deoarece nu aveam suficient timp sa fac si blatul am inventat pana la urma un tort cu blat de vanilie si crema prajiturii pe care o pofteam.Spun blat de vanilie ca asta aveam in casa blat de tort cumparat de la magazin.In 30 de minute am facut un tort foarte bun si vi-l recomand tuturor cand sunteti in criza de timp,o sa va placa sigur.Pana atunci va invit la o portie la mine.L-am numit Iulia dupa numele nepotelei mele.

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort vanilie
  • CREMA
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri vanilie
  • GLAZURA
  • 200 ml frisca lichida
  • 0 lingura praf de crema de ciocolata Ole
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Am dizolvat gelatina in 3 linguri de apa cca 2 minute.Am amestecat laptele condensat cu 50 ml lapte.Am pus inca 50 ml lapte peste gelatina.Am amestecat toate ingredientele si le-am pus  sa fiarba 3 minute pe baie de aburi.Am luat de pe foc si am pus mierea si vanilia. Am dat la rece.Cand s-a racit compozitia de la laptele condensat m-am apucat sa mixez cele 350 ml frisca.Pe urma am amestecat usor cu laptele condensat.Crema mi-a iesit mai moale si m-am hotarat sa asamblez tortul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.Am impartit crema in doua si am umplut blaturile de tort.L-am dat la rece la frigider.Pentru ornat am folosit frisca amestecata cu crema de ciocolata Ole.

TIPS-URI

1

Lapte condensat se gaseste la magazinele Plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol