Tort Iulia

de MIUTA in Torturi, 7 Ian 2011 | 6416 vizualizari

 

De cateva zile mi-e pofta de prajitura Milch Schnitte.Deoarece nu aveam suficient timp sa fac si blatul am inventat pana la urma un tort cu blat de vanilie si crema prajiturii pe care o pofteam.Spun blat de vanilie ca asta aveam in casa blat de tort cumparat de la magazin.In 30 de minute am facut un tort foarte bun si vi-l recomand tuturor cand sunteti in criza de timp,o sa va placa sigur.Pana atunci va invit la o portie la mine.L-am numit Iulia dupa numele nepotelei mele.

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort vanilie
  • CREMA
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri vanilie
  • GLAZURA
  • 200 ml frisca lichida
  • 0 lingura praf de crema de ciocolata Ole
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Am dizolvat gelatina in 3 linguri de apa cca 2 minute.Am amestecat laptele condensat cu 50 ml lapte.Am pus inca 50 ml lapte peste gelatina.Am amestecat toate ingredientele si le-am pus  sa fiarba 3 minute pe baie de aburi.Am luat de pe foc si am pus mierea si vanilia. Am dat la rece.Cand s-a racit compozitia de la laptele condensat m-am apucat sa mixez cele 350 ml frisca.Pe urma am amestecat usor cu laptele condensat.Crema mi-a iesit mai moale si m-am hotarat sa asamblez tortul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.Am impartit crema in doua si am umplut blaturile de tort.L-am dat la rece la frigider.Pentru ornat am folosit frisca amestecata cu crema de ciocolata Ole.

 

TIPS-URI

1

Lapte condensat se gaseste la magazinele Plus.

RETETA IN IMAGINI

Tort Iulia-0
Tort Iulia-1
Tort Iulia-2
Tort Iulia-3
Tort Iulia-4
Tort Iulia-5
Tort Iulia-6
Tort Iulia-7
Tort Iulia-8

COMENTARII (25)

kamy

kamy 1

09.01.2011, 16:42

MIUTA

MIUTA 1

09.01.2011, 16:52

Multumesc la toata lumea pupici apasati

ionix

ionix 1

10.01.2011, 15:16

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12