Tort Jaffa

de Roda in Torturi, 2 Mai 2009 | 4442 vizualizari

 

Este un tort usor ,cu crema de branza si frisca.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 3 plicuri de zahar vanilinat,
  • 150g.zahar,
  • 50g.faina,
  • 30g. amidon alimentar,
  • 1lingura praf de copt,
  • 3 portocale(cca.450g.),
  • 1 lingura suc de portocale,
  • 250g.branza de vaca ,
  • 250g. mascarpone,
  • 1 baton de vanilie,
  • 3 linguri lichior de portocale,
  • 150g. gem de portocale,
  • 300g.frisca,
  • 250g. fursecuri umplute cu gem de portocale si trase in ciocolata(din comert),
  • mandarine confiate si frunze de menta pentru ornat;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Jaffa:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga 1 pachetel de zahar vanilinat si 80g.zahar,apoi, unul cate unul ,galbenusurile, faina amestecata cu amidonul alimentar  si date prin sita;se toarna compozitia intr-o forma de tort,captusita cu hartie de copt  si cu diametrul de 26cm.Se coace in cuptorul preincalzit, la 175*C, timp de 25 minute.

2.Se curata portocalele de coaja si de pielita alba din interior.Pulpa portocalelor se desface in felii si se pun pe o hartie absorbanta.Branza  de vaca se amesteca cu branza mascarpone , cu continutul batonului de vanilie, cu sucul de portocale si cu restul de zahar.

3.Tortul copt se lasa la racit ,apoi se taie in doua.Pe o farfurie rotunda , se aseaza primul blat de tort, se insiropeaza cu lichiorul de portocale, se unge cu gem de portocale  si aseaza felii de portocale.Se pune crema de mascarpone, se acopera cu al doilea blat  si se tine la rece,in frigider, 45 minute.

4.Frisca se bate cu restul de zahar vanilinat  si se imbraca tortul.Pe margini, se aseaza fursecuri rotunde umplute cu gem de portocale si trase in ciocolata .Restul de fursecuri se taie in doua si se  orneaza  cu ele tortul deasupra, alaturi de mandarinele confiate si frunzulitele de menta.Tortul se serveste alaturi de o cafea neagra sau cu un vin alb sec.

 

 

COMENTARII (6)

elena1988 1

19.01.2011, 12:03

elena1988 1

19.01.2011, 12:03

poza este din revista, scz daca nu este, dar asa mi sa parut

adry88 1

11.05.2011, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18