Tort jucăuş

de botcrina in Torturi, 27 Iul 2014 | 961 vizualizari

 

Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g de finetti
  • 300 ml frişcă
  • 100 g dulceaţă de afine
  • 3-4 cuburi ciocolată pentru decor
  • fulgi de fistic pentru decor
  • bezele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort jucăuş:

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi  gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.

Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.

Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.

Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.

Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl  tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.

Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos  bezele pe margini.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  jucăuş 334456
retete culinare - Tort  jucăuş 334458
retete culinare - Tort  jucăuş 334459
retete culinare - Tort  jucăuş 334462

COMENTARII (24)

botcrina 1

29.07.2014, 09:35

Multumesc Anca!

botcrina 1

29.07.2014, 09:36

Multumesc Mamaie!

botcrina 1

29.07.2014, 09:37

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L