Tort "Jumatate copt jumatate crema"

de Teo in Torturi, 14 Mar 2010 | 4448 vizualizari

 

pentru ca astazi am implinit un anumit numar de primaveri m-am gandit sa va servesc cu un tort "ciocolatos"....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 g cacao
  • 12 oua
  • 350 g margarina rama
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 4 linguri rase de faina
  • 150 g nuci caramelizate cu 5 linguri de zahar
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Jumatate copt jumatate crema":

Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare.


Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga siropul in crema de margarina + galbenusurile. Compozitia obtinuta se imparte in doua: jumatatea compozitiei se intrebuinteaza pentru a forma blatul. Se amesteca aceasta parte cu faina, se adauga albusurile batute spuma.


Se coace la foc mic, astfel incat sa ramana aproape cruda.


Cealalta jumatate din compozitie se da la rece pentru crema. Dupa ce blatul s-a copt se da la rece. Intre timp caramelizam nuca cu zaharul, turnam pe un capac de lemn si zdrobim cu sucitorul. Aceasta nuca o adaugam in crema pusa la rece.


Taiem blatul in doua si punem crema la mijloc. Oprim 1/3 din crema pentru a imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie lasat prea mult la cuptor, se scoate aproape crud.

2

Crema este foarte gustoasa, se poate folosi si la alte prajituri.

3

Este bine sa caramelizam nuca cu o zi inainte.

4

Nu poti manca decat o portie mica, este foarte consistent/"ciocolatos"!!!!! 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Jumatate copt jumatate crema" 22165
retete culinare - Tort "Jumatate copt jumatate crema" 22169

COMENTARII (46)

elena1988 1

22.03.2011, 09:31

brunetica 1

31.10.2011, 23:16

arata super

iri_iri 1

13.02.2012, 05:50

la multi ani pt urmatoarea primavara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!