Tort Kinder Pingui

de La Ancuta in Torturi, 11 Iun 2013 | 14654 vizualizari

 

Aceasta prajitura a facut ocolul blogosferei, asa ca nu puteam sa nu o incerc si eu. O aveam pe lista de foarte multa vreme. Eu am ales sa o fac sub forma de tort. A fost delicioasa, nu prea dulce iar piticul a fost incantat (mai ales din cauza stelutelor colorate :) ). Chiar daca am vazut-o pe foarte multe bloguri, am ales sa ma inspir de la Miha :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 50 g gris macinat fin
  • 40 g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Glazura 1:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 35 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • Glazura 2:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 75 ml smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui:

Pentru blat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam apoi laptele, uleiul si mierea si amestecam pana se omogenizeaza. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in compozitie.

Impartim aluatul in doua parti egale si coacem doua foi in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, timp de ~15 minute. Lasam foile sa se raceasca fara a scoate hartia de copt.

Pentru crema mixam smantana pana devine pufoasa iar apoi adaugam zaharul si mai mixam putin. Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute. Dizolvam gelatina hidratata la foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Adaugam treptat laptele condensat si esenta de vanilie peste gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam apoi amestecul peste frisca batuta si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pentru glazura 1 topim toate ingredientele la foc mic sau la microunde si amestecam pana se omogenizeaza.

Pe un platou asezam o foaie de blat si montam in jurul lui inelul de tort. Peste blat punem jumatate din crema si nivelam. Turnam apoi usor glazura 1 si dam tortul la congelator 5 minute, pana cand se intareste glazura. Scoatem tortul de la congelator si intindem restul de crema apoi acoperim cu a doua foaie de blat. Dam apoi tortul al frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la rece desfacem inelul de tort si pregatim glazura 2. Punem ingredientele la foc foarte mic si lasam pana se topesc. Dam de pe foc si
amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca apoi punem peste tort incepand din mijloc.

Eu am lasat glazura sa curga usor pe marginile tortului apoi cu dosul unei linguri am facut denivelati pe mijlocul tortului. Ornam apoi dupa preferinte si mai dam la frigider pana cand se intareste glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Kinder Pingui 235561
retete culinare - Tort Kinder Pingui 235562
retete culinare - Tort Kinder Pingui 235563
retete culinare - Tort Kinder Pingui 235564
retete culinare - Tort Kinder Pingui 235566

COMENTARII (60)

La Ancuta 1

12.12.2013, 21:56

Multumesc Krysty

Ksenya 1

01.01.2015, 14:49

azi am mancat tort facut dupa reteta ta....delicios a iesti,Multumesc!

La Ancuta 1

01.01.2015, 19:06

Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L