Tort Kinder Pingui

de - TABITA - in Torturi, 26 Mar 2014 | 5394 vizualizari

 

Un tort neasteptat de atragator si bun mai ales pentru cei mici. Inspiratie: Miha si Ancuta. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Glazura 1:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 35 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • Glazura 2:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 75 ml smantana pentru frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui:

Pentru blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri. Se adauga laptele, uleiul si mierea si se amesteca pana la omogenizare.  Albusurile se batem spuma cu un praf de sare, iar  apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Se imparte aluatul in doua parti egale si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, timp de aproximativ 15 minute.  Se lasa foile sa se raceasca fara a se scoate hartia de copt.

Pentru crema:

Se mixeaza smantana pana devine pufoasa, iar apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute. Se dizolva gelatina hidratata la foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Se adauga treptat laptele condensat si esenta de vanilie peste gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna apoi amestecul peste frisca batuta si se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Pentru glazura 1:

Toate ingredientele se topesc la foc mic sau la microunde si se amesteca pana se omogenizeaza.

Pe un platou se aseaza o foaie de blat si se monteaza in jurul ei inelul. Peste blat se pune jumatate din crema si se niveleaza. Se toarna apoi usor glazura 1 si se da tortul la congelator 5 minute, pana cand se intareste glazura. Se scoate tortul de la congelator si se intinde restul de crema, apoi se acopera cu a doua foaie de blat. Se da apoi tortul la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce a stat la rece, se desface inelul.

Pentru glazura 2:   

Se pun ingredientele la foc foarte mic si se lasa pana se topesc. Se ia de pe foc si se amesteca bine.  Se lasa putin sa se racoreasca, apoi punem peste tort incepand din mijloc.

Se orneaza dupa preferinte si semai da la frigider pana cand se intareste glazura.

 

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa preferinta.

2

Se poate adauga si esenta de rom daca va place.

RETETA IN IMAGINI

Tort Kinder Pingui-0
Tort Kinder Pingui-1
Tort Kinder Pingui-2
Tort Kinder Pingui-3
Tort Kinder Pingui-4
Tort Kinder Pingui-5
Tort Kinder Pingui-6
Tort Kinder Pingui-7
Tort Kinder Pingui-8
Tort Kinder Pingui-9
Tort Kinder Pingui-10
Tort Kinder Pingui-11
Tort Kinder Pingui-12
Tort Kinder Pingui-13
Tort Kinder Pingui-14
Tort Kinder Pingui-15
Tort Kinder Pingui-16
Tort Kinder Pingui-17
Tort Kinder Pingui-18
Tort Kinder Pingui-19
Tort Kinder Pingui-20
Tort Kinder Pingui-21
Tort Kinder Pingui-22
Tort Kinder Pingui-23
Tort Kinder Pingui-24
Tort Kinder Pingui-25
Tort Kinder Pingui-26
Tort Kinder Pingui-27
Tort Kinder Pingui-28
Tort Kinder Pingui-29
Tort Kinder Pingui-30
Tort Kinder Pingui-31
Tort Kinder Pingui-32
Tort Kinder Pingui-33
Tort Kinder Pingui-34
Tort Kinder Pingui-35
Tort Kinder Pingui-36
Tort Kinder Pingui-37
Tort Kinder Pingui-38
Tort Kinder Pingui-39
Tort Kinder Pingui-40

COMENTARII (41)

 Lavinia

Lavinia 1

27.03.2014, 17:59

delicios

- TABITA -

- TABITA - 1

27.03.2014, 18:04

Multumesc Lavinia!

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!