Tort KITKAT

de sis in Torturi, 8 Iul 2014 | 3656 vizualizari

 

Tortul perfect pentru aniversarea unui copil!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 prafuri de sare
  • 1 sticla de colorant alimentar rosu
  • 1 sticla de colorant alimentar albastru

Pentru crema/umplutura:

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr frisca lichida
  • 8 linguri zahar pudra
  • capsuni intre 100-200 grame

Pentru decor:

  • 10 pachete de napolitane KITKAT
  • zmeura

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort KITKAT:

Am inceput prin a preincalzi cuptorul la 200 de grade si prin a imparti ingredientele blatului in 2 parti egale deoarece am facut 2 blaturi. Pentru primul blat am separat 5 albusuri de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Testul ‘tariei’ se face astlef: cand apreciem noi ca am batut indeajuns albusurile luam castronul in care le-am mixat si il inclinam putin, daca curge mai trebuie batut, daca nu inseamna ca e gata.

Dupa ce am terminat prima etapa adaugam 5 galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos cu miscari circulare. Cand s-au incorporat bine in compozitie adaugam 5 linguri de ulei si 5 linguri de faina si putem adauga si colorantul alimentar. Eu am amestecat albastru cu putin rosu si mi-a rezultat culoarea mov.

Dupa ce am terminat coca am turnat compozitia intr-o forma de tort rotunda tapetata cu hartie de copt si am bagat la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Dupa cele 20 de minute facem testul cu scobitoarea sa vedem daca tortul s-a facut. Dupa ce s-a copt il scoatem pe un gratar si lasam la racit.

Intre timp ne apucam de facut al doilea blat. Daca doriti ca blatul sa fie de culaore rosie trebuie sa folositi mai mult de o sticluta de colorant. Eu am folosit doar 1 si blatul a iesit … roz. Blatul se face in acelasi fel ca si cel mov. Si trebuie lasat la fel de mult la cuptor si la aceasi temperatura.

In timp ce se face al doilea blat m-am apucat de facut crema de mascarpone cu frisca. Am inceput prin bate frisca si am lasat-o cateva minute la frigider, intre timp am amesteca cele 500 grame de branza cu cele 8 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a omogenizat adaugam amestecul de branza dulce cu frisca si le amestecam cu o lingura. Dupa ce crema s-a amestecat bine o mai am la frigider pana se racesc cele 2 blaturi.

Pana asteptam sa se raceasca blaturile si crema am facut siropul astfel: in cei 200ml de apa se dizolva 2 linguri de zahar si se adauga 1 lingurita de esenta de vanilie. Daca nu se dizolva tot zaharul, puteti incalzi lichidul pe aragaz pana cand dispar toate cristalele de zahar, insa inainte de a folosi siropul la tort, asigurati-va ca s-a racit.

Capsunile le-am spalat si le-am uscat pe un prosop de hartie si le-am taiat in jumatati.

Pentru a asambla tortul, eu am pus 1 bucata de blat pe un platou, apoi am insiropat blatul cu sirop de zahar. Pe primul blat am pus un sfert din crema si am intins-o bine, dupa care am adaugat capsunile. Am pus al doilea blat, l-am insiropat , am pus un sfert din crema si capsuni. Pentru ca tortul nu a iesit atat de inalt pe cat credeam , dupa ce am pus capsunile pe al doilea blat am mai pus un strat de crema.

Crema care mi-a ramas am intins-o pe tot blatul inclusiv pe margini si am adaugat napolitanele. La sfarsit am decorat tortul cu zmeura si l-am dat la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort KITKAT-0
Tort KITKAT-1
Tort KITKAT-2
Tort KITKAT-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Criss 1

09.07.2014, 10:03

robert_badica 1

15.07.2014, 21:12

mihaelar63 1

12.02.2015, 10:41

La multi ani Daniela !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04