Tort Kodrit Kadir

de Miha in Torturi, 25 Aug 2009 | 21604 vizualizari

 

by Sabina

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blat:

Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.

Crema:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.

Peste caramelul racit adaugam compozitia pentru crema si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.

Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.

Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.

Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere,caramel si ciocolata