Tort Kodrit Kadir

de Lau in Torturi, 7 Sep 2011 | 2003 vizualizari

 

by Miha, dar nu a iesit asa de frumos ca al ei

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura cafea
  • esenta de rom
  • crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • caramel
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit

BLATUL- Oul il mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul. Adaugam pe rand cate putin, celelalte ingrediente si omogenizam

CREMA- mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie,un praf de sare si laptele. Amestecam bine

Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii, compozitia pentru blat

Compozitia se va imprastia in tava dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 40 min, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea

Dupa ce s-a copt il lasam se raceasca foarte bine

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Kodrit Kadir 124463
retete culinare - Tort Kodrit Kadir 124466
retete culinare - Tort Kodrit Kadir 124467

COMENTARII (20)

nadina73 1

08.09.2011, 22:58

Oare mai sant fete de pe Bucataras.ro care nu au facut aceste minunat tort?foarte bun

kamy 1

09.09.2011, 16:55

eu nu l-am facut i-am pus demult gand rau,dar nu i-a venit randul

Lau 1

09.09.2011, 20:52

va multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D