Tort Kodrit Kadir

de gaby_duceag in Torturi, 11 Apr 2010 | 12570 vizualizari

 

lasam turcii,luam arabii la rand,asa ca executam iar reteta-n lant:))).daca am fost provocata.....am executat.asa ca aseara la ora 21 am intrat iar in bucatarie.
danutzo,iete ca iese:d.

 

INGREDIENTE

  • 7oua
  • 300gr zahar+5-6linguri
  • 900ml lapte
  • 4linguri cacao
  • unt cat o nuca-topit
  • 200gr faina
  • 1lingura o esenta vanilie
  • 1/2 esenta rom
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul:  un ou l-am mixat bine cu 100gr zahar apoi am adaugat untul topit,100ml lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine

Caramel: batem bine 6 oua cu 200grame zahar, apoi adaugam 800ml lapte ,sarea si esenta de vanilie

Intr-un vas caramelizam 5-6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt.blat

introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min

se rastoarna pe platou doar cand este complet racit

by sabina

by miha

TIPS-URI

1

eu am adaugat o lingura de faina in amestecul de oua

2

il puteti orna cu ciocolata sau frisca sau il lasati ca atare daca va iese perfect. in cazul meu...pe laterale a ramas in cratita putin din caramelul format si..l-am decorat abstract=)))cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

gaby_duceag 1

26.04.2010, 20:10

mirelutza,citesc,astept....

Sabina 1

05.05.2010, 11:33

ti-a iesit fain, Gaby ...
parca l-as mai face si eu inca o data ...ca tot ziceam sa mai renunt la dulcegarii

Dana D 1

01.02.2013, 18:09

Buna, esti sigura ca nu e prea multa faina,200g si 4 linguri cacao?? Eu l-am facut azi si a iesit un fiasco Și ma pricep la prăjiturit !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness