Tort Kodrit Kadir

de deyutzky in Torturi, 1 Mai 2015 | 7859 vizualizari

 

Sa va fie foarte clar ca din cauza voastra l-am facut!! :P si asta pentru ca l-am tot vazut pe aici in ultimul timp. :))Dar nu va cert acum :)) vreau sa va multumesc....pentru ca e suuuuper buun! Este un tort de origine araba, care se pregateste foarte usor. Daca va place crema de zahar ars, cu siguranta o sa va placa si acest tort magic. De ce ii spun, magic? O sa vedeti mai jos unde se produce toata magia.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cafea macinata
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Caramel:
  • 5-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Crema:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie.

Blat:                    

In alt bol mixam oul cu zaharul, adaugam treptat laptele si uleiul, apoi punem ingredientele uscate:cafeaua, faina, praful de copt si cacaua (care au fost amestecate inainte intr-un alt bol).

Intr-o oala (cea in care vrem sa pregatim tortul) punem la caramelizat cele 5-6 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul s-a caramelizat si are culoarea chihlimbarului, inchidem focul si tapetam peretii vasului cu caramelul obtinut (exact ca in cazul cremei de zahar ars). Lasam cateva minute la racit.
Turnam crema de oua in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru turnam compozitia de blat.

ATENTIE! Dupa ce ati turnat compozitia de blat in mijloc, NU amestecati compozitia. O lasati exact asa cum este pentru ca...si aici urmeaza magiaaaaa....in timpul coacerii compozitiile se vor separa. Blatul de cacao se va ridica la suprafata iar crema caramel va ramane in partea de jos. Trebuie sa recunosc ca am cam avut emotii :))) dar....ta daaaa, acestea s-au separat perfect!

Puneti vasul la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox. 1 ora sau pana credeti ca este gata. Faceti si testul cu scobitoarea. Eu am procedat ca in cazul cremei de zahar ars si am umplut 1/2 din tava cuptorului cu apa, iar in tava am pus vasul cu compozitia pt tort.

Nu deschideti usa cuptorului in primele 20-30 de minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se serveste.

Eu l-am tinut peste noapte la frigider, iar a doua zi l-am rasturnat pe platou.

Se pastreaza la frigider. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Kodrit Kadir-0
Tort Kodrit Kadir-1
Tort Kodrit Kadir-2
Tort Kodrit Kadir-3
Tort Kodrit Kadir-4

COMENTARII (18)

anca_rm

anca_rm 1

04.05.2015, 11:23

e super bunnn , mie imi place trae mult si il fac destul de des

mirela0911

mirela0911 1

04.05.2015, 15:10

Il am si eu pe lista....

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

01.03.2016, 19:33

la favorite cu tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!