Tort Kodrit Kadir by Miha

de nilgun in Torturi, 7 Iul 2013 | 3935 vizualizari

 

Am vazut multe variante ale acestei retete pe bucataras.ro, dar am zis sa o fac "by Miha".

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 1 ou,
  • 100 ml. lapte,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 100 gr. faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru crema

  • 800 ml. lapte,
  • 5 oua de tara,
  • 200 gr. zahar fin,
  • 1 fiola esenta vanilie

Pentru caramel

  • 5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir by Miha:

Oul se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Eu am folosit telul de data asta si nu mixerul.

Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. se amesteca bine.

Se caramelizeaza zaharul in vasul in care dorim sa facem tortul. Se lasa apoi caramelul la racit.

Peste caramel se toarna compozitia de oua,iar apoi in mijloc compozitia de blat. In timpul coacerii blatul se va ridica la suprafata. Se lasa la cuptor , la foc mediu, pentru 50 de minute. Atata a durat la mine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir by Miha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

nilgun 1

07.07.2013, 13:38

chiar jumate mai am

Sim0na 1

08.07.2013, 13:06

nilgun 1

05.01.2014, 13:45

azi il fac din nou

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir