Tort Krantz

de Tuxedo in Torturi, 18 Iun 2013 | 23578 vizualizari

 

De Sf. Constantin si Elena am facut Krantz, pe care il programasem cu mult timp in urma si pentru ca a fost ziua mamei am hotarat sa il fac. Reteta este data de cineva din familie, este o reteta mai veche, cred ca are vreo 50 de ani, deci blatul nu este numai din albusuri iar crema este cu oua intregi. Poate vreodata am sa incerc si cealalata varianta :-) .

Este un tort foarte satios, crema este cu mult unt (ca asa e Krantzul) dar parerea mea este ca se poate face si cu o crema de vanilie in care putem pune nucile caramelizate, va fi mai usor. Eu o sa va dau reteta exact cum am primit-o!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 160 gr zahar
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr faina

Crema:

  • 4 oua intregi
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr unt la temperatura camerei

Crocant de nuci:

  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krantz:

Blat:

Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos.

Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se incorporeaza  nucile macinate si apoi faina cu ajutorul unui tel sau o paleta de silicon.

Se pune compozitia in tava tapetatata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii, aprox. 20 min.

Crema:

Cele 4 oua intregi se mixeaza bine cu 200 gr zahar tos pana se albesc apoi se adauga laptele si se fierb pe abur pana se ingroasa (imbraca lingura) amestecand continuu (cam 20 min.). Se lasa sa se raceasca apoi se adauga 300 gr unt frecat spumos.

Crocantul:

150 gr zahar tos se caramelizeaza intr-o tigaie teflonata (sau inox) apoi adaugam nucile taiate marunt. Se amesteca bine si se rastoarna pe o foaie de copt in strat subtire si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se piseaza si apoi se cerne.

Cele marunte se pun in crema iar cu restul se stropeste tortul.

Asamblare:

Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou si se pune jumatate din crema la mijloc apoi restul de crema il punem deasupra.

Ornam cu restul de crocant si putem servi imediat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 08:56

delicios

Panacris 1

03.04.2014, 20:23

Cum de am ratat delicioșenia asta! Direct la favorite!

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:40

Foarte gustos, imi place mult krantzul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Krantz