Tort Krem a la krem

de Andreea Caroline in Torturi, 20 Mar 2014 | 7189 vizualizari

 

Mi-a placut atit de mult cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem la Gaby >:D< ... Am adorat aceasta prajitura cand am gustat-o.Asa ca azi de ziua mea am ales sa fac un tort Krem a la krem...este demential !!! Asa ca virtual va servesc cu o felie de tort >:D< >:D< >:D<

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de ciocolata

Pentru crema:

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blatul: 

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Crema: 

Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.

Glazura: 

Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.

Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.

Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.



 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui esenta de rom cu coniac.

RETETA IN IMAGINI

Tort Krem a la krem-0
Tort Krem a la krem-1
Tort Krem a la krem-2
Tort Krem a la krem-3
Tort Krem a la krem-4
Tort Krem a la krem-5
Tort Krem a la krem-6

COMENTARII (26)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.03.2014, 16:40

laura_n

laura_n 1

21.03.2014, 17:29

yuuum! I'm in love!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.03.2014, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!