Tort la metru (sau Chec la metru)

de miremirc in Torturi, 2 Feb 2013 | 37702 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 Checuri :

  • 7 oua
  • un praf sare
  • 400 g zahar (1+1/2 cana)
  • 260 g faina (1+1/2 cana)
  • 200 ml ulei (1/2 cana)
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 1-2 lg cacao

Crema :

  • 1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc)
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt

Glazura :

  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Decor :

  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la metru (sau Chec la metru):

  2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.

  Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se " taie ". Peste ele adaugam albusurile spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

  Compozitia obtinuta o impartim in 2 . O parte o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in cealalta adaugam 1-2 lg cacao, omogenizam si turnam in alta forma de chec, tapetata cu hartie de copt.

  Dam checurile la cuptor . Facem testul cu scobitoarea. (circa 20 minute)

  Crema : fierbem o budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosindu-ne de cantitatile enumerate mai sus. Lasam budinca sa se raceasca.

  Untul moale (80-82% grasime) il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita.

  Checurile racite, le taiem feliute.

  Luam o felie de chec galben, o ungem cu crema, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu crema, lipim o felie galbena, ungem cu crema, lipim o felie maro si tot asa pana la terminarea checului si a cremei.

  Glazura : punem ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida intr-o craticioara pe aburi si le topim. Cu aceasta glazura inbracam checurile. Dam la rece pana pregatim decorul.

  Decor : punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga , pe care o scufundam in apa fiarta, timp de cateva minute. Scoatem punga din apa, cu ciocolata topita si o lasam inca cateva minute sa se racoreasca, taiem un colt mic al pungii si facem dungi oblice pe tort.

  Punem la rece tortul , pentru 2-3 ore, apoi taiem oblic, paralel cu liniile de ciocolata alba.

 Reteta o am de la soacra mea Ani, careia ii multumesc .

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201593
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201594
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201595
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201596
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201597
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201598
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201599
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201600
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201601
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201602
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201603
retete culinare - Tort la metru (sau Chec la metru) 201604

COMENTARII (20)

miremirc 1

26.05.2013, 09:58

Multumesc frumos !

babi5 1

26.08.2013, 21:32

Criss 1

26.05.2015, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L