Tort "La multi ani!"

de lilik in Torturi, 7 Ian 2011 | 4709 vizualizari

 

Fiind ziua tatalui meu de nastere si de nume(Ioan) si a mea (Ionela) am facut acest minunat tort.Era sa uit e si reteta nr.100.
La multi ani tuturor Ionilor,Ioanelor si Ionelelor:)

 

INGREDIENTE

pt  blat:

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 1 cutie de compot de ananas de 500gr
  • 50 gr zahar pudra

pt sirop:

  • zeama de la compot

pt decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • colorant alimentar
  • bombonele argintii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La multi ani!":

Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.

Prepararea blatului:

se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.

se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si vanilia.amestecam,punem in tava si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de min(depinde de cuptor,eu zic sa controlati).

cand e gata il lasam la racit.

Prepararea cremei:

luam ananasul pus la scurs si il facem piure.

frecam mascarpone cu zaharul pudra pana se face o crema apoi adaugam piureul de ananas si frisca batuta.

amestecam totul cu o lingura bine bine si lasam la rece.

Asamblarea tortului:

taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam cu compotul si punem deasupra crema,acoperim cu cealalta parte si insiropam.

batem frisca pt decor si ornam dupa plac.

lasam la frigider cateva ore si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "La multi ani!"-0
Tort "La multi ani!"-1

COMENTARII (38)

lilik

lilik 1

07.01.2011, 23:22

va multumesc

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

08.01.2011, 23:23

delicioss

lilik

lilik 1

09.01.2011, 10:24

merci fain Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01