Tort Lacul lebedelor

de marieta in Torturi, 21 Iul 2011 | 6304 vizualizari

 

un tort aniversar pentru o fetita frumoasa din germania

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de apa minerala ,
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri de coniac,
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta.
  • pentru crema care se pune la blat
  • 1 pachet unt,
  • o budinca de vanilie,
  • 400ml lapte
  • 100gr zahar pudra.
  • pentru lebede(aluat de ecler)
  • 4oua,
  • 125g faina,
  • 250ml apa
  • jumatate lingurita sare,
  • 100ml ulei.
  • pentru umplut lebedele
  • o budinca de vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 2 linguri faina 
  • 100gr unt,
  • 500ml frisca
  • un pahar zahar.
  • pentru ornat
  • 1 litru frisca,
  • capsuni,
  • jeleuri rosii
  • culoare alimentara albastra.
  • cateva capsuni pentru ornat.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lacul lebedelor:

blatul:

Se separa ouale se bate albusul cu un praf de sare apoi se pune praful de copt. Se bate in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca separat cu apa, uleiul si coniacul. Se pune peste albusuri, apoi se pune faina cernuta toata odata si se amesteca usor. Se toarna in tava de tort tapetata cu ulei si faina si da la cuptor.

lebedele:

Se face aluatul de ecler. Se pune la fiert apa, uleiul, sarea si cand clocoteste se ia de pe foc si se pune faina si se amesteca bine pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa putin la racit cat suporta degetul, apoi se pun ouale cate unul si se amesteca energic. Apoi se pune intr-un posh sau o punga si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza forme lunguiete si cate forme avem atatea bastonase facem care vor fi gaturile lebedelor. Se da la cuptor.

crema pentru blat:

se face o budinca si se lasa la racit. Apoi se amesteca cu untul batut cu zaharul pudra.

Se taie blatul in 2 se insiropeaza cu 50 ml de sirop de compot, se umple cu crema si se da la rece.

crema pentru lebede:

se face o budinca cu lapte, faina,apoi se pune untul si zaharul. Se lasa la racit, se bate frisca si se indulceste dupa gust. Se taie pe orizontala fiecare ecler, apoi partea de deasupra in doua. Se pune cate o lingura de budinca si deasupra se spriteaza frisca se monteaza gaturile si se pun partile de sus care sunt aripile. Din jeleu rosu am taiat ciocuri , care le-am presat un pic in capat. Le-am pudrat cu zahar pudra.

Am batut frisca pentru ornat si jumatate am colorat-o in albastru. Am imbracat blatul cu ea si am pus deasupra lebedele. Am ornat apoi cu frisca alba ramasa si cateva capsuni taiate in sferturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lacul lebedelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bucataras Medi 1

31.07.2011, 17:23

tare frumos.................

Silvioara 1

09.08.2011, 22:39

Foarte frumos! Deosebit!

nilgun 1

05.09.2013, 22:17

ce frumos e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen