Tort lapte de pasare cu cacao

de Anastasia in Torturi, 7 Feb 2010 | 8086 vizualizari

 

un tort in forma de cadou care se potriveste bine si pentru fetite si baieti, acest tort l-am facut pentru taticul meu :) nu doream sa ma joc cu forme de jenul tort camasa pentru ca e mult mai migalos sa te joci cu pasta de zahar si e mai sanatos totusi so eviti , de aceea mi-a venit indeea de acest tort in forma de cadou pentru tata !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • un pic de sare
  • Pentru crema
  • 300 gr. zahar
  • 10 oua
  • 40 gr. gelatina
  • 150 ml. apa
  • 300 gr. unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte fiert si racit
  • 5 linguri cacao
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • Pentru uns blatul :
  • 150 gr. bomboane de ciocolata cu prune uscate ( Chisinaul de seara)
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra
  • 100 de grame pentru panglicile de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort lapte de pasare cu cacao:

Blatul:


Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C.


Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema. Adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza. Turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, dar hartia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavii, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati.


Dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C


Blatul racit se taie pe orizontala in doua parti egale.

Crema:


Gelatina se inmoaie cu 150 gr. apa calduta pentru 30 de minute.


10 galbenusuri se mixeaza cu150 gr zahar, adaugam 200 ml lapte, amestecam si adaugam 1 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere la bain-marie, amestecind incontinuu ca sa nu formeze boturi .


Compozitia se raceste si se adauga 300 gr. de unt cu zaharul vanilat frecat cu mixerul, albusurile de ou se mixeaza cu un varf de cutit de sare in spuma tare apoi se adauga zaharul in cateva prize si se mixeaza pana devine ca o bezea tare, turnam gelatina topita la bain marie, amestecind energic pana se incorporeaza.


Combinam prima compozitie cu a doua si o impartim in doua parti egale una din ele combinind-o cu cacao, mai lasati aproxemativ 300 de ml. din crema pentru a glazura cu ea mai tarziu tortul racit .


Crema obtinuta se toarna in centrul blatului cate o lingura din fiecare culoare exact in centru de fiecare data, randuind culorile pana se termina crema pe blatul preventiv uns cu un strat de bomboane topite din ciocolata cu prune uscate inserat intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 23 cm. Punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe 2~3 ore .


Dupa ce s-a racit si s-a prins bine tortul, ii scoateti inelul detasabil si il glazurati cu crema pe care a-ti lasat-o pentru fondat tortul incalzita la bain-marie pana devine fluida si adaugati in ea cacao pana obtineti culoarea dorita.
Turnati peste tort glazura din centru spre margini cu o miscare circulara, straduiti-va sa fondati si parte laterala a tortului.


Decorul l-am facut din ciocolata amaruie si ciocolata alba cu coloranti alimentari de culoare visinie si albastra


Decorul:


Fundita din ciocolata - am taiat niste panglici din hirtie pentru copt cu latimea de 2.5 cm si lungimea de 22 de cm, le-am uns pe fiecare pe rand cu ciocolata coborandu-le pe rand intr-un vas cu ciocolata topita de calitate foarte buna cu procentul cel mai mare de cacao pe care il puteti gasi, dupa care se indoaie in jumatate, lipind capetele panglicii pe interior cu partea unsa cu ciocolata.


Dupa ce s-a uscat ciocolata am dezlipit cu grija panglica de hartie de pe ea si am format o fundita pe centrul tortului. Pe centrul funditei am pus un cerculet mai mic de panglica confectionat in aceeasi tehnica ca si panglicele mai lungi doar ca aceasta era de lungimea 9 cm.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort lapte de pasare cu cacao 16460
retete culinare - Tort lapte de pasare cu cacao 16461
retete culinare - Tort lapte de pasare cu cacao 16462
retete culinare - Tort lapte de pasare cu cacao 16463

COMENTARII (29)

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:49

babi5 1

12.12.2014, 11:35

Xandrinne 1

06.02.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!