Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)

de Diana11 in Torturi, 23 Feb 2015 | 5856 vizualizari

 

Un deliciu de zile mari!!!! Usor de facut si de mincat :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • Oua - 3
  • Faina - 125 gr
  • Praf de copt - 1 lingurita mica
  • Zahar - 125 gr
  • Cacao - 8 linguri mari
  • Blatul 2:
  • Albusuri de ou - 5
  • Pudra de zahar (sau zahar obisnuit) - 300 gr
  • Gelatina - 10 gr
  • Apa - 4 inguri mari (dar depinde de gelatina care o alegeti)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos):

Blatul 1:

Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam praful de copt,faina si cacao,amestecam bine pina obtinem o masa omogena.Se incalzeste cuptorul pina la 180-200C.Forma pentru coacerea blatului se unge bine cu unt apoi turnam aluatul si il etalam bine pe toata suprafata formei cu ajutorul unei linguri.Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20min.De preferinta sa nu deschideti usa cuptorului pina la sfirsit.Cind e gata il scoatem si il punem sa se raceasca.

Blatul 2:

Gelatina o punem la dizolvat cu 4linguri mari de apa timp de 10-15min(dar totul depinde de gelatina careo alegeti dvs,apa adaugati atit cit scrie pe instructie si timpul la fel)

Dupa ce s-a dizolvat o punem la foc incet sa se topeasca sau in cuptorul cu microunde,nu e nevoie sa o fierbeti doar sa se topeasca.O lasam sa se raceasca

Mixam albusurile pina devina spuma(ca sa se mixeze mai usor adaugati un virf de cutit de sare,putin de tot)fara ca sa ne oprim de mixat adaugam zaharul si mixam in continuare pina se ingroasa bine crema dupa care,mixind, adaugam gelatina.Mai mixam putin si Blatul 2 e gata

Luam Blatul 1 si scoatem usor cu ajutorul unui cutit,partea de sus a blatului, undeva in jurul la 1-2mm,la dorinta,dupa ce ati curatit bine partea de sus a blatului,puteti sa-l stropiti bine cu apa.

Asamblarea tortului:

Blatul 1 se aşează într-o formă cu pereţii detaşabili,turnam blatul 2 si il nivelam bine cu ajutorul unui cutit sau o lingura.Punem torta la frigider pina se prinde bine gelatina.Intre timp facem glazura de ciocolata.Se amestecă zahărul cu cacao,se adaugă laptele şi se pune la foc pînă se topeşte zahărul.Se răcoreşte un pic,se adaugă untul şi se amestecă bine.

Cind este prinsa bine gelatina scoatem torta din frigider si se toarnă glazura peste mijlocul tortului.Ea se prelinge peste tot. Ar fi bine să nu folosiţi lingura sau cuţitul pentru a nu-i strica luciul.Pur şi simplu,rotiţi tava ca să se  acopere uniform.

Decoram dupa plac!!!

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos) 368345
retete culinare - Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos) 368347

COMENTARII (22)

Diana11 1

25.02.2015, 13:07

Bya Ralu

Diana11 1

25.02.2015, 13:08

tarasmariana

Diana11 1

25.02.2015, 13:09

Merci mult pentru apreciere _Alina_

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S