Tort Latte Machiato

de anca_rm in Torturi, 24 Feb 2014 | 7972 vizualizari

 

Este un tort fresh , pe baza de iaurt . Reteta am vazut-o la Laura Sava ...eu zic ca merita incercat .
De Dragobete meritam ceva bunnnnnn

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  125 gr. unt moale
  •  un varf cutit de sare
  •  125 gr. zahar (4 linguri)
  •  1 pachetel zahar vanilat
  •  2 oua mari
  •  125 gr. faina (6 linguri )
  •  1 lingurita cu varf praf de copt
  •  3 linguri mari lapte
  • Pentru crema de iaurt
  •  750 gr. iaurt grecesc
  •  200 gr. zahar (7 linguri )
  •  2 pliculete zahar vanilat
  •  200 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca (1cutie mica)
  •  5 foi gelatina sau 10 g. granule de gelatina
  • Pentru crema de nes
  •  450 gr grecesc
  •  3 linguri cafea solubila
  •  3 foite gelatina sau 5 g. granule de gelatina
  •  100 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Latte Machiato:

Blat:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade

In timp ce se incalzeste cuptorul pregatim o forma de tort cu pereti detasabili , si cu diamtre de 23 cm , pe fundul formei punem hartie de copt

Intrun castron  untul cu zaharul se mixeaza pana devine cremos si nu se mai simte zaharul , apoi adaugam pe rand cate un oua , avand grija sa amestecam foarte bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt (nu este obligatoriu , dar este mai bine asa ) si amestecam in untul amestecat cu zaharul in paralele cu laptele (2 -3 linguri de faina si una de lapte , amestecand continuu )

Aluatul in turnam in tava si il nivelam . Dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ

Lasam aluatul sa se raceasca si luam de sub el hartia de copt dupa care il asezam din nou in forma.  

Crema alba:

Batem cu mixerul iaurtul cu zaharul si zaharul  vanilat, pana cand se topeste.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece comform instructiunilor de pe plic .

In gelatina topita se ia cate o lingura de crema si se amesteca dupa care incorporam in iaurtul batut cu zahar  

Frisca o batem tare si se adauga si ea in crema de iaurt 

Punem 2/3 din cantitatea de crema peste blat , nivelam si dam la frigider pentru jumate de ora . Restul cremei o lasam la temperature camerei .

Crema de cafea:

Iuartul il amestecam cu zaharul pana nu se mai simt granulele de zahar , si aduagma si nesul granule , sau praf .

Pregatim gelatin comform instructiunilor de pe plic , adaugam in gelatin topita o lingura de iaurt si dupa aceea turnam tot peste iaurtul cu zaharul , amestecam energic .

Batem frisca tare si o adaugam si pe ea in crema .

Scoatem din frigider blatul cu crema alba si punem peste aceasta crema cu gust intens de cafea .

Nivelam si dam din nou la frigeder  inca vreo 15 minute .

Dupa acest timp punem deasupra crema alba ramasa , nivelam si dam din nou la fdrigeder .

Trebuie sa stea macar cateva ore , dar ar fi bines a stea peste noapte.

 Se orneaza dupa cum place . Eu am folosit diferite ornamente de ciocolata .

TIPS-URI

1

sa respectati timpii de tinut in frigider , altfel se va amesteca crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Latte Machiato" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

anca_rm 1

25.02.2014, 08:52

Corina multumesc

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:36

Ce grozavenie de tort!

anca_rm 1

25.02.2014, 11:01

Alina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata alba