Tort Laura

de Rux in Torturi, 28 Noi 2010 | 3605 vizualizari

 

Un tort aromat cu mousse de capsuni si ciocolata alba un deliciu...multumesc sursei mele... izvor magic de inspiratie Laura Adamache....

 

INGREDIENTE

   Aluat :

  • 115 gr zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • zahar pudra

Decor aluat:

  • 30 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 30 gr albus (in general 1 albus de la un ou mediu)
  • 30 gr unt la temperatura camerei
  • 10 gr cacao
  • Mousse de capsuni:
  • 150 gr capsuni
  • 10 gr gelatina in foi
  • 150 gr ciocolata alba
  • 450 gr frisca
  • 50 gr zahar

 Glazura ciocolata:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 gr ciocolata lapte
  • 200 gr frisca lichida
  • 6 gr gelatina in foi
  • Sirop:
  • 100 gr apa
  • 100 gr zahar
  • 1 fiola esenta vanilie

Decor:

  • capsuni
  • ciocolata lapte
  • frisca
  • ciocolata amara
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Laura:

Se incepe cu decorul pentru aluat:

Se amesteca toata ingredientele pentru decor: faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta pe care o obtinem o intindem pe o hartie de copt, ne folosim de o spatula sa ne fie mai usor. Cu ajutorul unui pieptan special de cofetarie facem un grilaj cu patratele plimband pieptanul intai pe verticala apoi pe orizontala, desigur putem da ce forma dorim noi.

Punem foaia cu decorul la congelator sa inghete  foarte bine.

 Preparam si aluatul:

 Punem la mixer ouale cu zaharul si le mixam foarte bine, incorporam faina de jos in sus, apoi scoatem foaia cu decorul de la congelator si turnam aluatul peste el.( cu mare grija caci trebuie sa fie foarte bine congelat)

Coacem in cuptorul preincalzit 10 minute.

Rasturnam foaia pe o alta foaie pergament plina cu zahar pudra din abundenta.

Taiem cu grija o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.

Imbracam cu grija cu fasia marginea cercului si punem exact cu decorul spre exterior, iar restul aluatului care ne ramane il taiem in bucatele si-l punem la baza tortului avand grija sa nu ne ramana spatii intre fasiute.

 Mousse de ciocolata alba si capsuni:

Foile de gelatina se pun in apa rece si le inmuiem bine in jur de zece minute.

Intr-o craticioara mica punem pe foc numai 250 gr frisca din cele 450 iar cand incepe sa fiarba stingem si adaugam ciocolata alba razuita.

Amestecam bine pana dizolvam toata ciocolata.

Mixam foarte fin capsunile cu zaharul si punem la foc amestecul obtinut , iar dupa ce incepe sa fiarba mai lasam 5 minute pe foc si stingem. Il lasam la rece 5 minute adaugam foile de gelatina si amestecam pana dizolvam perfect.

Amestecam cele doua compozitii de capsuni si de ciocolata, lasam sa se raceasca si adaugam restul de 200 gr frisca, amestecand de jos in sus si putin cate putin.

Insiropam bine de tot aluatul.

Siropul il facem din zahar apa si esenta de vanilie.

Umplem apoi tortul cu mousse si il lasam la rece sa se intareasca.

 Ne ocupam de decoratiunile de ciocolata amaruie.

Topim ciocolata la bain marin dupa care cu punga pe o foaie pergament, facem diverse forme grilaj si le dam la rece.

 Pentru a face glazura de ciocolata vom topi la foc foarte mic ciocolata si cu frisca si apoi stingem focul.

Lasam sa se raceasca si adaugam foile de gelatina stoarse bine dupa ce le-am tinut zece min in apa rece.

 Lasam glazura la temperatura camerei sa se raceasca si cand este rece destul o turnam peste mousse.

Dupa doua ore la frigider putem decora tortul.

Marginile se decoreaza cu frisca, mijlocul cu capsuni trase in ciocolata, grilajul de ciocolata apoi sau fiecare orneaza dupa dorinta.

E un tort splendid!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Laura-0
Tort Laura-1

COMENTARII (37)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:46

wow cum de ratasem asa ceva pai se poate?

elena1988

elena1988 1

15.03.2011, 16:18

Rux

Rux 1

15.03.2011, 16:24

Ligiuta, Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!