Tort Led Zeppelin

de angyb in Torturi, 17 Dec 2012 | 1263 vizualizari

 

Din seria torturi pentru rockeri de data asta ma facut pentru cumnatul meu tortul cu simbolul grupului Led Zeppelin

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2x5 oua
  • 2x100g zahar
  • 2x 75 g faina
  • 2x50 g gris
  • 2x 40 g cacao
  • 2x125ml ulei
  • 2x25ml lapte
  • 2x2 linguri de miere
  • 2x1plic de drojdie pentru dulciuri

Crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 500ml de lapte
  • 200 ml de frisca
  • 100 g ciocolata alba

Sirop:

  • 100ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de rom

Glazura:

  • 300g ciocolata amaruie
  • 150g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Led Zeppelin:

Foi:

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc si devin spuma.Separat amestecam faina cu grisul,cacao si drojdia dupa care o adaugam usor la spuma de galbenusuri dupa care adaugam laptele ,uleiul si mierea.Albusurile se bat spuma cu un pic de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus amestecand usor de sus un jos.Compozitia obtinuta se toarna in tava (eu am folosit tava mare de aragaz)  tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.Se scoate cu tot cu hartia din tava si se lasa la racit .Hartia se scoate abia cand foaia s-a racit .

Se mai pregateste o foaie dupa acelasi procedeu.

Sursa http://www.bucataras.ro/retete/tort-senzational-15771.html

Crema:

Se amesteca budinca cu oul ,faina si un pic de lapte .Laptele ramas se pune la fiert dupa care se adaugam amestecul de budinca amesetecand mereu pana cand se ingrosa .se ia de pe foc si se adauga zaharul dupa care se lasa la racit .Batem spuma frisca dupa care adaugam cate o lingura de  crema.La sfarsit adaugam ciocolata alba rasa.

Sirop:

Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa dupa cate adaugam lingura de rom.

Glazura:

Topim ciocolata pe abur impreuna cu untul si o lasam sa se raceasca un pic.

Asamblarea:

Foaie ,sirop +crema,a doua foaie insiropam dupa care turnam deasupra glazura un pic racita.

Pentru decor am folosit fondant.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Led Zeppelin-0
Tort Led Zeppelin-1

COMENTARII (29)

Rocsi 1

17.12.2012, 23:10

Ce bine ti-a iesit

angyb 1

18.12.2012, 08:13

multumesc la toata lumea

Valclaudia 1

18.12.2012, 20:03

super tare tortul!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04