Tort Lela

de ancutsa in Torturi, 6 Sep 2016 | 400 vizualizari

 

 


 Tort cu nuca, vanilie si frisca, imbracat in trandafiri si ornamente de ciocolata.


 


 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua mici sau 5 mari;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (pline) de faina;
  • 7 linguri nuca;
  • o lingurita si jumatate praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) zahar;
  • 250 ml lapte;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 6 linguri zahar;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida;
  • Ornamente ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lela:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o craticioara rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

 

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan),  apoi se lasa la racit.

 

Se taie tortul in doua parti si se insiropeaza.

 

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru decor.

 

Decorul:

Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.

Se decoreaza tortul cu trandafiri din crema de vanilie pastrata mai devreme, ghidandu-va dupa pozele de mai jos. Pe lateral, se acopera tortul cu randuri de frisca.

Pe deasupra se decoreaza cu ornamente de ciocolata  si gargarite din zahar (eu le-am cumparat) sau orice mai doriti. Sper sa va placa!

 

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

 

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-lela.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Lela 455357
retete culinare - Tort Lela 455358
retete culinare - Tort Lela 455359
retete culinare - Tort Lela 455360
retete culinare - Tort Lela 455361
retete culinare - Tort Lela 455362
retete culinare - Tort Lela 455363
retete culinare - Tort Lela 455364
retete culinare - Tort Lela 455365
retete culinare - Tort Lela 455366

COMENTARII (20)

ancutsa 1

07.09.2016, 13:21

Domnul Dante, multumesc frumos!

Rocsi 1

07.09.2016, 22:18

ancutsa 1

07.09.2016, 23:00

Rocsi,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18