Tort Maresal Joffre

de MotanLaOale in Torturi, 10 Noi 2015 | 12309 vizualizari

 

Este facut dupa reteta cofetariei Capsa, cu mici modificari, evident.
Este tortul joffre pe care il mancam in copilarie la cofetarie.
Il dedic tuturor bucatarasilor, din pacate doar virtual, cu ocazia implinirii a 5 (cinci) ani de cand Motan bantuie pe aici, zi de zi, de dimineata si pana in miez de noapte.
Au trecut repede, cu bucurii, si intalniri de neuitat cu prieteni dragi, cu retete mai putine ca Motanul cam sufera de lene, stiti asta, nu? :))))
Supararile nu se pun, rare si nesemnificative.
Si pentru ca se face foarte usor, fiind nevoie doar de rabdare, si asteptare il pun si pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.

 

INGREDIENTE

  • GANACHE DE CIOCOLATA
  • 600g ciocolata cu 52% cacao
  • 600g frisca naturala lichida minim 30% grasime
  • 100g unt 82% grasime
  • BLAT LAHGUES DE CHAT (LIMBI DE PISICA)
  • 3 albusuri
  • 100g zahar pudra
  • 100g unt 82% grasime
  • 100g faina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • un praf sare
  • GLAZURA
  • 100g ciocolata cu 52% cacao
  • 75ml lapte
  • 25g zahar
  • 25g unt
  • ORNAT
  • banuti de ciocolata Green Sugar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Maresal Joffre:

BLATUL:

Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia.

Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros.

Se bat albusurile spuma cu un peaf de sare.

Se pune spuma peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia.

Se pune compozitia intr-un posh cu cap dreptunghiular subtire.

Se tapeteaza fundul unei forme de blat (diametru 24 cm) cu hartie de copt.

Se pune compozitia in forma cu miscari circulare cu pasul in strat foarte subtire (2-3 mm).

Se niveleaza suprafata, se egaleaza grosimea si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana devine auriu pe margini.

Se scoate din forma si se las ala racit pe un tocator de lemn. Se va intari prin racire.

La fel se procedeaza si cu a doua foaie de blat.

Atentie sa nu fie facute prea groase ca nu se coc la mijloc si se ard pe margini.

Eu am facut compozitie dubla, si bine am facut, deoarece am stricat prima foaie si am facut si niste limbi de pisica pentru mancat.

GHENACHE DE CIOCOLATA

Se pune frisca naturala intr-o cratita si se pune pe foc mediu sa se incalzeasca.

La primele semne de fierbere, pe margini, se stinge focul.Se pune ciocolata rupta bucati in cratita si se lasa fara sa se amestece 10 minute.

Dupa 10 minute se amesteca cu un tel pana se topeste toata ciocolata si compozitia isi schimba consistenta si culoarea in maro inchis.

Se adauga si untul si se omogenizeaza.

Se lasa sa se raceasca si se introduce in frigider pentru 3-4 ore cel putin.

Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Rece se mixeaza 2-3 minute sa-si schimbe consistenta si culoarea si sa devina o crema.

Se pune o foaie de blat pe un platou si se pune crema pe ea, niveland pe margini sa pastram forma si dimensiunea.

Se pune deasupra a doua foaie de blat, se preseaza putin sa se indrepte si se niveleaza marginile.

Se introduce iar in frigider pentru 2 ore.

GLAZURA

Se incalzesc ingredientele la foc mic amestecand pentru omogenizare.

Se lasa la racit si cand se ingroase putin se toarna pe tort incepand din centru lui si lasand sa curga pe margini.

Eu l-am lasat asa simplu, doar pe margini am pus niste banuti de ciocolata, mai mult sa delimitez feliile la taiere.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi 2-3 ore la frigider.

Se poate taia, dupa atat de multa asteptare, cu un cutit subtire si ascutit.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Tort Maresal Joffre-0
Tort Maresal Joffre-1
Tort Maresal Joffre-2
Tort Maresal Joffre-3
Tort Maresal Joffre-4
Tort Maresal Joffre-5
Tort Maresal Joffre-6
Tort Maresal Joffre-7
Tort Maresal Joffre-8
Tort Maresal Joffre-9
Tort Maresal Joffre-10
Tort Maresal Joffre-11
Tort Maresal Joffre-12
Tort Maresal Joffre-13
Tort Maresal Joffre-14
Tort Maresal Joffre-15
Tort Maresal Joffre-16
Tort Maresal Joffre-17
Tort Maresal Joffre-18
Tort Maresal Joffre-19
Tort Maresal Joffre-20
Tort Maresal Joffre-21
Tort Maresal Joffre-22
Tort Maresal Joffre-23
Tort Maresal Joffre-24
Tort Maresal Joffre-25
Tort Maresal Joffre-26
Tort Maresal Joffre-27
Tort Maresal Joffre-28
Tort Maresal Joffre-29
Tort Maresal Joffre-30
Tort Maresal Joffre-31

COMENTARII (52)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.11.2015, 09:04

Moni_alex

Moni_alex 1

15.11.2015, 00:22

O bunatate! La multi ani si cat mai multe retete delicioase!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.11.2015, 10:17

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!