Tort marmorat cu crema de unt de arahide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Iul 2015 | 4121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 220 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite cacao
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 340 g unt de arahide
  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g ness
  • Pentru sirop
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml apa
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • 50 g fulgi de migdale pentru ornat
  • 50 g fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort marmorat cu crema de unt de arahide:

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta .
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos.
Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul de mai sus.Mixam.
Cernem faina si o amestecamcu praful de copt.
Incepem sa adaugam faina ,alternand cu laptele folosindu-ne de aceasta data la amestecat de o lingura de lemn.
Adaugam si esenta de rom si coaja de lamaie si amestecam.
Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Turnam in tava 2/3 din compozitia de mai sus .In compozitia ramasa adaugam cacao si 2 lingurite cu lapte astfel incat sa ramana la consistenta initiala. Amestecam.Turnam aceasta compozitie peste compozitia din tava.Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 50 min.(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) .Lasam sa se raceasca....asa cum am spus mai sus eu am lasat de azi pe maine.Cand este rece taiem blatul in doua si il insiropam.

Pentru insiropat....punem intr-o craticioara ,pe foc, zaharul si zaharul pudra la caramelizat( zaharul trebuie tinut pe foc pana obtinem o culoare frumoasa de cognac,nu trebuie tinut mai mult pentru ca riscam sa se arda si sa devina amar).Adaugam apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul caramel.Tragem de pe foc si adaugam zaharul vanilat.Cand insiropam blatul atat acesta cat si siropul trebuie sa fie reci.

Pentru cremaMixam bine (circa 10/15  min.)untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana cand obtinem o consistenta cremoasa iar zaharul nu se mai simte.

Adaugam apoi cate o lingura din untul de arahide si omogenizam ,repetand operatia pana cand terminam de incorporat tot untul de arahide.La final adaugam si ness-ul.
Mixam bine astfel incat sa obtinem o crema cu o consistenta cremoasa.Si acum trecem la asamblarea tortului.Deci.....blatul l.am taiat in doua  si apoi l.am insiropat.

Intindem jumatate din crema pe primul blat si nivelam,apoi acoperim cu celalalt blat.
Imbracam tortul cu crema de unt ramasa.
Ornam dupa preferinte......eu am folosit fulgi de migdale si fulgi de ciocolata.
Dam la rece si tinem cateva ore(3-4).
Feliem.
Are un gust deosebit,va asigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort marmorat cu crema de unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt de arahide