Tort mascarpone

de miremirc in Torturi, 30 Ian 2011 | 5720 vizualizari

 

by Sava Laura

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 lg ness,
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 125 g faina,
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • 500 g mascarpone( ricotta ),
  • 2 portocale,
  • 200 g zahar,
  • 1 lgt coaja rasa de portocala,
  • 300 ml frisca lichida
Sirop:
  • 1 lg ness,
  • 75 ml apa,
  • 3 lg zahar pudra,
  • 4 lg rom  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascarpone:

Ptr.blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte;batem albusurile spuma cu 100 g zahar;mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm.

Ptr.crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate; obtinem o crema foarte fina

Ptr.sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul

Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se umplu foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul; dam la rece pentru minim 3 ore; apoi batem frisca si ornam tortul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort mascarpone 81447
retete culinare - Tort mascarpone 81448
retete culinare - Tort mascarpone 81449
retete culinare - Tort mascarpone 81499

COMENTARII (29)

elena1988 1

31.01.2011, 18:40

mirela0911 1

31.01.2011, 19:39

Tare bun tre' sa fi fost

miremirc 1

31.01.2011, 22:40

Foooarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!