Tort Mascota

de MyFancyCake in Torturi, 9 Ian 2012 | 6495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 gr ciocolata ,
  • 80 gr unt,
  • 80 gr zahar, 
  • 2 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 gr unt,
  • 100 gr cacao,
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 1/2 fiola esenta de rom,
  • 3 linguri esenta de vanilie,
  • 100 gr nuca,
  • 100 gr coaja de portocala confiata,
  • 150 gr visine din visinata
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 200 ml apa,
  • 200 ml smantana dulce Dorna,
  • 200 gr zahar,
  • 70 gr cacao cernuta,
  • 1 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mascota:

Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert timp de 15 minute.  Am repetat operatiunea de 3 ori, apoi am amestecat 200 ml de apa cu 200 gr de zahar si am mai fiert-o timp de 30 de minute.

Dulceata de coji de portocale se pastreaza in borcan inchis ermetic in frigider si o puteti folosi la diverse dulciuri: briose, fursecuri, torturi.

Pentru blatul de tort eu am procedat asa:

Intr-o craticioara amestecam untul taiat cubulete si ciocolata maruntita si le punem pe foc mic. Cand acestea sunt topite adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Lasam crema  sa se racoreasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam romul, faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se coace timp de 40 de minute la 170 grade Celsius.

Pentru crema mixam ouale cu zaharul la bain-marie pana obtinem o crema de consistenta unei smantani groase si o lasam la racit.

Mixam untul (la temperatura camerei) cu cacaoa si adaugam cate 1 lingura din crema de oua racita.

Adaugam apoi nuca prajita si taiata, visinele bine scurse, coaja de portocala si mirodeniile. Amestecati incet cu o lingura pentru a nu "taia" crema de unt.

Imbracam o tava cu pereti detasabili in folie alimentara si punem crema, niveland-o bine, apoi o acoperim cu blatul. Lasam la racit de pe o zi pe alta.

A doua zi glazuram tortul cu ciocolata. Pentru glazura punem gelatina la hidratat si fierbem toate celalalte ingrediente timp de 15 minute. Lasam glazura 10 minute la racit apoi adaugam gelatina. Dupa ce adaugam gelatina o mai lasam aproximativ 30 de minute la racit, pana ajunge la consistenta unei smantani, apoi o turnam peste tort.

Decorul este din fructe physalis si bomboane de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Mascota-0
Tort Mascota-1

COMENTARII (24)

madi_marin

madi_marin 1

10.01.2012, 20:34

super!...

gaby_duceag

gaby_duceag 1

10.01.2012, 20:35

Foarte frumos!

mirela0911

mirela0911 1

10.01.2012, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!