Tort Masinuta

de Lau in Torturi, 23 Iun 2013 | 5072 vizualizari

 

Acest tort la-m facut pentru puiutul mic(luna trecuta asa ca nu cereti ca e expirat)
Nu a iesit el cum imi doream dar a fost foarte bun la gust

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Coaja de lamaie

CREMA

  • 500 ml suc de portocale
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml frisca

Decor

  • pasta de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masinuta:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile le mixam cu uleiul.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam 1/2 din albusuri,amestecam bine cu lingura de lemn,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie,restul de albusuri si amestecam cu miscari usoare,

Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Crema-amidonul il amestecam cu zaharul si putin suc,restul il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul,amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata inainte,

http://www.youtube.com/watch?v=FVmJv7_2mjU de aici m-am inspirat pentru model

Vom taia marginile la tort care le vom folisi deasupra

asamblarea-blatul il vom taia in 3 felii 

Asezam prima foaie-insiropam-crema-blat-insiropat-crema-foaie si decoram cu pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

23.06.2013, 18:49

bucurie mare si placere la gustare!

diaconta 1

23.06.2013, 22:27

cu siguranta puiutul tau a fost incantat

Lau 1

23.06.2013, 22:36

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macheta Opel