Tort Medena

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 11065 vizualizari

 

banane+crema de vanilie+frisca = desert racoritor

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. rulada :6 oua 6 linguri faina 6 linguri zahar 1/2 lingurita praf copt
  • Crema de vanilie
1 litru lapte ( mi-a iesit crema cam moale, puneti mai putin lapte) 2 plicuri budinca vanilie 7 linguri faina cernuta 6 linguri zahar 180 gr. unt / marga zahar pudra dupa gust 4-5 banane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medena:

 

Rulada :Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac bat, apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute pana devine aurie.O rasturnam cu tot cu hartia de copt pe un servet de bucatarie , rulam si lasam la racit.
Este o rulada pandispan obisnuita, toate stim diferite compozitii.Dupa ce se raceste, desfacem din servet, desprindem hartia de copt si ungem cu putin gem, nu prea mult, ca sa nu curga.Rulam din nou si taiem toata rulada felii.
Crema:Amestecam cu cateva linguri de lapte praful de budinca+faina+zaharul.
Restul de lapte il punem la fiert.
Punem amestecul in laptele care fierbe si lasam 1 minut la foc mic, amestecand mereu.
Transferam in alt vas si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem untul taiat cubulete si zahar pudra. si mixam bine.
Pe fundul si pe marginile unei tavi rotunde punem felii de rulada.
Punem jumatate din crema.Nivelam si asezam bananele cat de cat intr-un cerc, le taiem putin ca se la aranjam cat mai bine.Punem si restul de crema.Acoperim cu frisca (300 ml frisca lichida batuta) , ornam, dam la rece si taiem a 2-a zi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Medena-0
Tort Medena-1
Tort Medena-2
Tort Medena-3

COMENTARII (8)

adry88

adry88 1

08.05.2011, 13:24

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

13.07.2012, 00:57

Arata tare bine!Felicitari!

babi5

babi5 1

08.11.2013, 14:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!