Tort Medena

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 10923 vizualizari

 

banane+crema de vanilie+frisca = desert racoritor

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. rulada :6 oua 6 linguri faina 6 linguri zahar 1/2 lingurita praf copt
  • Crema de vanilie
1 litru lapte ( mi-a iesit crema cam moale, puneti mai putin lapte) 2 plicuri budinca vanilie 7 linguri faina cernuta 6 linguri zahar 180 gr. unt / marga zahar pudra dupa gust 4-5 banane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medena:


Rulada :Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac bat, apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute pana devine aurie.O rasturnam cu tot cu hartia de copt pe un servet de bucatarie , rulam si lasam la racit.

Este o rulada pandispan obisnuita, toate stim diferite compozitii.Dupa ce se raceste, desfacem din servet, desprindem hartia de copt si ungem cu putin gem, nu prea mult, ca sa nu curga.Rulam din nou si taiem toata rulada felii.

Crema:Amestecam cu cateva linguri de lapte praful de budinca+faina+zaharul.

Restul de lapte il punem la fiert.

Punem amestecul in laptele care fierbe si lasam 1 minut la foc mic, amestecand mereu.

Transferam in alt vas si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem untul taiat cubulete si zahar pudra. si mixam bine.

Pe fundul si pe marginile unei tavi rotunde punem felii de rulada.

Punem jumatate din crema.Nivelam si asezam bananele cat de cat intr-un cerc, le taiem putin ca se la aranjam cat mai bine.Punem si restul de crema.Acoperim cu frisca (300 ml frisca lichida batuta) , ornam, dam la rece si taiem a 2-a zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Medena 3958
retete culinare - Tort Medena 3959
retete culinare - Tort Medena 3960
retete culinare - Tort Medena 3961

COMENTARII (8)

adry88 1

08.05.2011, 13:24

BuburuzaBubu 1

13.07.2012, 00:57

Arata tare bine!Felicitari!

babi5 1

08.11.2013, 14:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10