Tort "Menta si Ciocolata"

de Ela68 in Torturi, 6 Ian 2013 | 2819 vizualizari

 

Tortul acesta imi aduce aminte de copilarie. Cand aveam 2 lei ma duceam la chioscul din colt si imi cumparam o inghetata "Doina" cu menta, imbracata intr-o pojghita subtire de ciocolata. Era preferata mea. Ce vremuri.......cred ca sunt mai bine de 30 de ani de atunci !

Blatul, catifelat si umed, nu necesita insiropare, iar crema , plina de aroma, i se potriveste perfect.
Combinatia menta si ciocolata este divina in acceptiunea mea.

Regret cel mai mult ca aparatul meu foto nu ma ajuta sa realizez fotografii asa cum mi-as dori, insa va asigur ca gustul este sublim.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 7 ua
  • 16 linguri nuci macinate
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri cacao

Creama :

  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 250 gr macarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 3-4 picaturi colorant verde
  • 1 legatura frunze de menta+putina apa+4 linguri zahar sau 4 linguri sirop de menta sau cateva picaturi de esenta de menta
  • 1 lingurita gelatina granule
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Menta si Ciocolata":

Blatul :

Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 20 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.

Crema :

Am vrut sa incerc sa folosesc un sirop de menta facut "ad hoc", din frunzele de menta cu apa si zaharul pe care le-am pus pe foc cateva minute, insa nu a iesit concentrat, deci a trebuit sa adaug si cateva picaturi de esenta. In locul acestora se poate folosi direct sirop de menta si chinul nu este atat de mare.............

Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone si se bate in continuare pana la incorporare. Adaugam zaharul pudra si colorantul ( eu am avut colorant lichid Wilton ).

Se toarna siropul de menta, gelatina inmuiata in apa rece si pusa 15 secunde la cuptorul cu microunde pana la dizolvarea granulelor si se amesteca rapid pana se omogenizeaza.

Impartim blatul si crema in doua si le aranjam alternativ pe un platou, binenteles, ajutandu-ne de un inel metalic.

Pentru decorare am folosit jumatate de ciocolata amaruie pe care am topit-o la Bain-Marie si cu ajutorul unei pungi taiate la un colt am realizat in graba ( se vedeeee ) formele de pe tort.

Se lasa 3-4 ore pana se intareste crema.

Mi s-a parut exceptional.........

 

TIPS-URI

1

Blatul se lasa sa se raceasca complet. Atentie, este foarte sfaramicios, se taie destul de greu, deci veti astepta pana este complet rece.

RETETA IN IMAGINI

Tort "Menta si Ciocolata"-0
Tort "Menta si Ciocolata"-1
Tort "Menta si Ciocolata"-2
Tort "Menta si Ciocolata"-3
Tort "Menta si Ciocolata"-4
Tort "Menta si Ciocolata"-5
Tort "Menta si Ciocolata"-6
Tort "Menta si Ciocolata"-7
Tort "Menta si Ciocolata"-8
Tort "Menta si Ciocolata"-9

COMENTARII (34)

Ela68

Ela68 1

07.01.2013, 21:20

multumesc mult fetelor ! Culoarea mai putin ma intereseaza, gustul e mai important.

Miha

Miha 1

07.01.2013, 23:19

pfuuu... ce fain...

mamaieelena

mamaieelena 1

07.01.2013, 23:28

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24