Tort M&G

de nadina73 in Torturi, 8 Noi 2010 | 6055 vizualizari

 

Un tort cu dedicatie speciala pentru Gaby,Mena,Ela si Miha si de ce nu pentru toti cei care isi serbeaza ziua de nume azi LA MULTI ANI- va pupacesc dulce

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oua(depinde cat de mari sant)
  • 1/2 pahar de zahar
  • 3 foi de gelatina
  • 1-2 portocale
  • 1 mana de zmeura(congelata am pus eu)150 g
  • piscoturi
  • 1/2 pahar de lapte caldut
  • 250 frisca
  • decor :
  • frisca  3oo ml
  • 2 linguri zahar
  • bombonele inimioara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort M&G:

Se dizolva gelatina in apa rece,dupa care se amesteca cu laptele caldut. Ouale se separa albusul de galbenus. Albusul se bate bine spuma.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si coaja de la portocala, dupa care se pun pe foc si se amesteca cu gelatina si zmeura (dezghetata in cazul meu)se lasa putin sa se ingroase dupa care se da la rece.

Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu albusurile batute spuma si frisca batuta.

Se tapeteaza o tava (de forma dorita)cu folie transparenta se pun rondele de portocale taiat foarte fin pe toti pereti vasului dupa care se pun piscoturi care se pot insiropa in putin sirop(de cara doriti) se toarna compozitia  cu oua si frisca dupa care se pun din nou piscoturi inmuiate .

Se acopera tava  cu folie transparenta , se da la rece pana a doua zi sau cel putin 4-5 ore,trebuie sa stea la rece

A doua zi se scoate de la rece se rastoarna pe o tava  se decoreaza cu frisca si bombonele

PS :sa nu uitati ca si mine sa inmuiati piscoturile,dar a fost bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort M&G" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bucataras Medi 1

14.11.2010, 18:23

frumos gestul tau....................niciodata nu uiti sa faci surprizze sarbatoritilor.................................

elena1988 1

16.03.2011, 14:20

reisnaor_2006 1

29.11.2014, 09:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA