Tort Mickey

de crisad in Torturi, 19 Noi 2010 | 8263 vizualizari

 

baietelul meu a implinit 2 ani acum cateva zile si i-am facut un tort special de ziua lui cu personajul preferat de desene reteta de tort este a amaliei

 

INGREDIENTE

  • pt blat (eu am facut 2 blaturi unul pt cap si unul pt urechi)
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • pt crema
  • 400 g iaurt de fructe (de piersici am folosit eu )
  • 500ml frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot de fructe (de piersici )
  • 20 gr gelatina ( 2 plicuri de 10 gr)
  • ciocolata fineti
  • 1 cutie marshmallow s 100 grame
  •  zahar pudra 300 grame
  • pt sirop
  • apa,
  • zahar
  • coaja de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mickey:

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt (eu le-am amestecat si le-am cernut)si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec. Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit (se testeaza cu scobitoarea) Se lasa sa se raceasca. se taie in trei parti se repeta operatiunea pt un al doilea blat pt urechi

crema

Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr suc de compot, apoi se toarna peste lichidul fierbinte. ( sa nu  se fiarba deoarece isi pierde calitatile gelatina)
Se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu iaurtul. Se amesteca cu 500 gr frisca si cu fructele din compot pasate la blender(sa manace si alex care  e certat cu fructele si legumele

se aseaza in forma de tort prima parte din blatul de tort se insiropeaza bine se toarna o parte din creme apoi iar blat insiropat iar crema si ultima parte blat insiropat se da la rece. se va opri din crema si pt urechi

din al doilea blat  am decupat cu ajutorul unui caston rotund si al sotului care a facut operatiunea .fiecare cerc l-am taiat in doua bucati . in castronul care a  fost folosit pt urecti am pus folie alimentara apoi blat insiropat crema si blat  am scos din forma cu folie si l-am impachetat si dat la rece , la fel si cu a doua ureche

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mickey" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cacao