Tort Mickey Mouse

de laylalala in Torturi, 30 Iun 2011 | 4380 vizualizari

 

Acest tort l-am facut la comanda pentru o fetita minunata ce a implinit 1 anisor ce este innebunita dupa personajul de la Disney : Mickey Mouse.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 linguria esenta de vanilie
  • 200 gr piure de castane
  • 100 gr ciocolata cu lapte, topita
  • 100 gr unt, topit
  • 100 gr faina
  • 20 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba, topita si racita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mickey Mouse:

1.       Incige cuptorul la 180°. Unge cu grasime si pudreaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza piureul de castanet urmat de ciocolata si untul topite. Amesteca ingredinetele uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide.Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata alba.Taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe farfurie, unge-l cu crema apoi acopera cu al doilea blat. Repeta procedura inca o data.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Mickey Mouse 112732
retete culinare - Tort Mickey Mouse 112733

COMENTARII (18)

mimmi 1

01.07.2011, 16:45

Felicitari ! E foarte reusit tortul !

mirela0911 1

01.07.2011, 19:38

ce frumusete de tort

adry88 1

02.07.2011, 14:20

foarte frumos superb felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21