Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie

de anomisana in Torturi, 7 Feb 2012 | 3080 vizualizari

 

Tot pentru aniversarea Casandrei, am făcut un tort şi pentru acasă, de data asta cu cremă de lămâie, iar personajul principal tot Mikey Mouse.

 

INGREDIENTE

Cremă ganash
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 gr ciocolată albă
Cremă lămâie
  • 7 ouă
  • 750 ml lapte
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 250 ml suc de lămâie
  • răzătură de lămâie
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr amidon
  • 20 gr gelatină
Jeleu
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 lingură amidon
  • sos de zmeură
Alte ingrediente
  • 2 foi de tort
  • 2 foi de napolitană
  • pastă de zahăr
  • creioane decorative Dr Oetker
  • ciocolată menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie:

Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină. 

Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4 lămâi în timp ce am încălzit laptele amestecat cu frişca lichidă. Am bătut ouăle cu zahărul până s-au albit şi compoziţia a devenit spumoasă. Am adăugat zahărul amestecat cu amidon, apoi răzătura de lămâie. Am adăugat laptele călduţ, apo sucul de lămâie şi am pus la fiert pe baie de aburi până crema a căpătat o consisteţă ca de smântână groasă. După ce s-a răcorit crema, am adăugat gelatina înmuită în apă rece şi dizolvată la microunde. La sfârşit am adăugat crema ganash.

Într-un inel de tort am pus un blat de tort, am însiropat cu un sirop simplu din zahăr şi apă. Am pus un strat de cremă, apoi un strat de jeleu, o foaie de napolitană, un strat de jeleu, cremă, apoi un blat, jeleu şi ultima foaie de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece câteva ore.

Pentru decor am uns tortul cu puţină cremă, apoi am îmbrăcat în pastă şi am decorat cu ciocolată şi creioane de la Dr Oetker. 

 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu puneţi crema pe baie de aburi, o să se taie.

2

Ar fi trebuit să pun după al doilea strat de cremă napolitana, jeleul şi ultimul blat. Din pricină că am lăsat napolitana ultima, s-a lipit de platou şi am tăiat cu dificultate feliile.

3

Poate ar fi mai bine să puneţi întîi sucul de lămîie şi apoi laptele. Am avut emoţii când am avut impresia că se taie crema şi am pus-o imediat pe baie de aburi, deşi iniţial o pusesem la fiert pe flacără directă. Durează destul de mult până se leagă, dar măcar a ieşit bună.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145585
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145586
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145587
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145588
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145589
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145590
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145591
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145593
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145594
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145595
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145596
retete culinare - Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie 145597

COMENTARII (16)

anomisana 1

05.03.2012, 12:01

Multumesc frumos pentru urari si pentru flori. Sunteti fenomenali .

Bya Ralu 1

14.03.2012, 17:20

ce frumos e!imi place mult[bs11]

Bya Ralu 1

14.03.2012, 17:21

nu mi-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55