Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie

de anomisana in Torturi, 7 Feb 2012 | 5835 vizualizari

 

Tot pentru aniversarea Casandrei, am făcut un tort şi pentru acasă, de data asta cu cremă de lămâie, iar personajul principal tot Mikey Mouse.

 

INGREDIENTE

Cremă ganash
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 gr ciocolată albă
Cremă lămâie
  • 7 ouă
  • 750 ml lapte
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 250 ml suc de lămâie
  • răzătură de lămâie
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr amidon
  • 20 gr gelatină
Jeleu
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 lingură amidon
  • sos de zmeură
Alte ingrediente
  • 2 foi de tort
  • 2 foi de napolitană
  • pastă de zahăr
  • creioane decorative Dr Oetker
  • ciocolată menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie:

Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină. 

Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4 lămâi în timp ce am încălzit laptele amestecat cu frişca lichidă. Am bătut ouăle cu zahărul până s-au albit şi compoziţia a devenit spumoasă. Am adăugat zahărul amestecat cu amidon, apoi răzătura de lămâie. Am adăugat laptele călduţ, apo sucul de lămâie şi am pus la fiert pe baie de aburi până crema a căpătat o consisteţă ca de smântână groasă. După ce s-a răcorit crema, am adăugat gelatina înmuită în apă rece şi dizolvată la microunde. La sfârşit am adăugat crema ganash.

Într-un inel de tort am pus un blat de tort, am însiropat cu un sirop simplu din zahăr şi apă. Am pus un strat de cremă, apoi un strat de jeleu, o foaie de napolitană, un strat de jeleu, cremă, apoi un blat, jeleu şi ultima foaie de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece câteva ore.

Pentru decor am uns tortul cu puţină cremă, apoi am îmbrăcat în pastă şi am decorat cu ciocolată şi creioane de la Dr Oetker. 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu puneţi crema pe baie de aburi, o să se taie.

2

Ar fi trebuit să pun după al doilea strat de cremă napolitana, jeleul şi ultimul blat. Din pricină că am lăsat napolitana ultima, s-a lipit de platou şi am tăiat cu dificultate feliile.

3

Poate ar fi mai bine să puneţi întîi sucul de lămîie şi apoi laptele. Am avut emoţii când am avut impresia că se taie crema şi am pus-o imediat pe baie de aburi, deşi iniţial o pusesem la fiert pe flacără directă. Durează destul de mult până se leagă, dar măcar a ieşit bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anomisana 1

05.03.2012, 12:01

Multumesc frumos pentru urari si pentru flori. Sunteti fenomenali .

Bya Ralu 1

14.03.2012, 17:20

ce frumos e!imi place mult[bs11]

Bya Ralu 1

14.03.2012, 17:21

nu mi-a iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe