Tort Milch Schnitte in ghiveci

de simona72 in Torturi, 24 Oct 2013 | 2023 vizualizari

 

Ideea mi-a ramas in minte de cand am vazut la bucatarasa noastra amalia01 Tort"Delaco" la ghiveci. Mi s-a parut geniala ideea sa poti surprinde pe cineva drag cu un asa cadou. Asa ca, atunci cand a venit ziua prietenei mele l-am facut cu mult drag si pe langa faptul ca mi-a iesit tare bun a si surprins exact asa cum doream. Am stiut de la inceput ce prajitura vreau sa fac pt aceasta ocazie, prajitura Milch Schnitte, pe care tot am vazut-o la mai multe bucatarase si care pot sa spun ca este absolut delicioasa, nu i-am adus in plus decat un pic de aroma...Multumesc fete dragi pt inspiratie!!>:D<

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 80 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • 30 ml lichior Amaretto(optional)
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pt crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri miere
  • mai aveti nevoie de :
  • 1 ghiveci
  • flori
  • folie alimentara
  • folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte in ghiveci:

Pt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele. Adaugam mierea  si lichiorul, dar acesta este doar optional, daca nu va place sau nu aveti nu este necesar.  Grisul se amesteca cu faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu compozitia de galbenusuri si faina. Puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 160 grade pt 15 minute.

Pt crema: mixati frisca pana devina spuma. Dizolvati gelatina in 50 ml lapte pe bain marie sau deasupra aragazului(dar sa nu fiarba) pana gelatina este dizolvata complet. Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte, cu laptele in care ati dizolvat gelatina, mierea si lichiorul Amaretto. Amestecati pana se dizolva mierea si adaugati peste frsca mixata. Dati la frigider pt 30 minute.

Asamblarea: un ghiveci curat si nou nout il tapetati cu folie alimentara. Decupati un prim blat ca si baza si-l asezati pe fundul ghiveciului. Adaugati jumatate de crema. Decupati un alt blat pe care-l puneti peste prima crema. Adaugati si restul de crema, iar din resturile care v-au ramas de blat, le sfaramitati si le puneti peste crema, sa aibe aspect ca de "pamant". Dati ghiveciul la frigider pt 2-3 ore. Inainte sa plecati de acasa spre sarbatorita il decorati cu flori dupa bunul blac si imaginatie.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

marginile de la folia alimentara care v-au ramas pe afara le ascundeti sub"pamant"

2

coditele de la flori le imbracati in folie de aluminiu inainte de a le pune in "pamant"

3

se poate face si o alta prajitura-tort "ghiveci", depinde doar de gustul fiecaruia sau al sarbatoritului

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271735
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271736
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271737
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271738
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271739
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271740
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271741
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271742
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271743
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271744
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271745
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271746
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271747
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271748
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271749
retete culinare - Tort Milch Schnitte in ghiveci 271750

COMENTARII (27)

Panacris 1

04.04.2014, 09:01

Bya Ralu 1

18.03.2016, 14:28

ce tare

CulinaryRainbow 1

21.03.2016, 15:06

mno, asta-i bună, Simo dragă! Am și votat-o fix amu'.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!