Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO

de ela in Torturi, 2 Ian 2011 | 2436 vizualizari

 

reteta am vazut-o la Criss,era prajitura,mi-a placut foarte mult si am trecut la treaba,cu mici modificari.Azi se implineste un an de cand pun retete pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 6 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri ulei,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 3 linguri cacao
CREMA:
  • 400 ml frisca,
  • 200 ml lapte condensat,
  • 1lingura varf cu miere,
  • 2 plicuri gelatina de 8gr,
  • 100 ml lapte,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 plic intaritor de frisca,
GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj neagra,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 1 lingura lichior(eu am pus de visine),50gr unt
DECOR:
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO:

Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri.

Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat si dam la cuptor 35minute la foc mic.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:Gelatina o amestecam cu 50ml lapte si lasam cateva minute.Adaugam inca 50ml lapte,laptele condensat si mierea si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se raceasca bine.Batem frisca cu un plic de intaritor de frisca si zaharul vanilat si  amestecam cu compozitia pregatita inainte.

Taiem blatul in doua si la mijloc punem crema.

Pregatim glazura pe care o turnam deasupra:Punem intr-o craticioara frisca lichida,adaugam untul si lasam sa se topesca apoi punem ciocolata si lichiorul.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam deasupra tortului,de la mijloc.Lasam sa se raceasca apoi ornam dupa preferinte cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-0
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-1
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-2
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-3
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-4
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-5
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-6
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-7
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO-8

COMENTARII (63)

Sylvia

Sylvia 1

07.01.2011, 14:01

Yupiiiiiiiiii La multi ani !!!!!Sory ca nu am fost pe faza . Ma bucur tare sa te cunosc imediat fac si eu cheful de un An

ela

ela 1

07.01.2011, 17:46

Kamy

ela

ela 1

07.01.2011, 17:46

Sylvia,si tu imi esti tare draga si ma bucur ca te-am cunoscut,chiar si numai virtual

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!