Tort Milka

de Panacris in Torturi, 25 Mai 2012 | 7647 vizualizari

 

Pozele nu sunt prea sugestive, dar gustul e minunat!:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • Unt 200 gr
  • ulei 5 linguri
  • zahar tos 150 gr
  • zahar vanilinat1 plic
  • oua 6 bucati
  • faina alba de grau 300 gr
  • amidon 100 gr
  • praf de copt 1 plic
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema
  • Afine 1 pahar (cca. 600 g)
  • ciocolata Milka alba 1 tableta (100 g)
  • smantana grasime 75% 1 pahar (200 g)
  • lapte grasime 3% 100 ml
  • Pentru „pete“:
  • ciocolata Milka alba 2 tablete (de cate 100 g)
  • zahar pudra 150 g
  • sirop de afine 3–4 linguri
  • unt de cocos, (de ex. Palmin) 10 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milka:

Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se amesteca energic cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos. In amestec se vor incorpora, pe rand, ouale. Separat, se amesteca faina cernuta, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie apoi se adauga la amestecul de unt. Afinele se strecoara si siropul scurs se pastreaza. Se topeste tableta de ciocolata Milka, si se adauga o lingura cu varf de smantana. Intr-un castron se varsa restul de smantana, in care se va adauga ciocolata topita. La final, se vor incorpora in acest amestec afinele scurse.

Intr-o forma de prajituri cu marginea inalta, unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, se rastoarna 3/4 din aluat si se niveleaza cu o spatula de plastic.

Intindeti apoi uniform crema de smantana, si amestecati foarte putin cu un tel, astfel incat sa amestecati o cantitate mica din crema, cu aluatul deja intins in tava.

In final, amestecati restul de aluat cu lapte si turnati peste crema de smantana.

Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins la 180°C

Se rupe in bucati o tableta de ciocolata Milka alba si se topeste la Bain-Marie.

Zaharul pudra se amesteca cu sirop de afine. Acest amestec nu trebuie sa fie prea fluid.

Adaugati treptat, la amestecul de zahar pudra cu sirop de afine, ciocolata Milka topita si amestecati bine.

Dupa ce s-a racit, ungeti prajitura cu acest amestec si lasati sa se intareasca.

A doua tableta de ciocolata Milka alba, se va topi si se va amesteca cu unt de cocos. Cu o lingurita, se va imparti, sub forma de pete, pe intreaga suprafata a prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

LadyCrs 1

27.05.2012, 15:43

m-a atras numele tare rău...că am o pasiune pentru văcuțe eu

alinutzika 1

27.05.2012, 16:47

MIUTA 1

28.05.2012, 15:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)