Tort "Minge"

de annemarry in Torturi, 29 Oct 2012 | 1762 vizualizari

 

Deoarece imi place fotbalul...am cautat ceva retete de unde sa ma inspir :) si am "construit" un mini gazon :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt blatul amandina (gazonul :D )
  • -10 oua
  • -250 gr zahar
  • -50 ml ulei
  • -1 esenta rom
  • -faina cat cuprinde, eu pun la ochi. aproximativ 150-180 gr :-s
  • -cacao
  • Pt crema amandina:
  • - 3 galbenusuri
  • -un pachet unt
  • -o cana zahar
  • -o esenta rom
  • -cacao
  • Sirop:
  • -150 gr zahar
  • -o cana apa
  • -o esenta rom
  • Pt minge care este din diplomat :
  • -2 oua
  • -150 gr zahar
  • -200 ml frisca lichida
  • -o cutie compot ananas
  • -3 pliculete gelatina
  • Pt ornat:
  • -300 ml frisca lichida
  • -ciocolata topita (cateva patratele)
  • -colorant verde (eu nu am gasit nimic verde asa ca am combinat albastru cu galben,si a dat o imitatie de verde :)))) nu cum mi-am dorit eu dar e acceptabil )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Minge":

Mod preparare amandina:

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu romul, uleiul si un praf de sare. Dupa ce am batut bine albusurile, adaugam si galbenusurile peste, apoi faina si cacaoa. Punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pt 25-30 minute. Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Siropul: Punem zaharul pe foc pana se caramelizeaza apoi adaugam apa si dupa ce s-a racit un pic punem esenta de rom.

Crema: Batem galbenusurile bine cu zaharul, pana se topeste, apoi punem untul, romul si cacaoa. Batem bine si apoi o dam un pic la rece.

Asamblare: insiropam blatul (dupa preferinta,mai mult sau mai putin), lasam sa intre bine siropul si apoi punem crema, partea a 2-a de blat si insiropam iar. Dam la rece.

Mod preparare minge: Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu jumatate din cantitatea de zahar, iar albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate. Punem galbenusurile pe foc un pic, si peste turnam si gelatina pe care am preparat-o conform instructiunilor (cu compot de ananas in loc de apa) :). Luam de pe foc. Frisca o batem si pe ea spuma bine de tot si adaugam albusurile spuma. Peste compozitia rezultata punem si galbenusurile cu gelatina si bucati de ananas. Punem intr-un castonel si dam la frigider pentru cateva ore.

Asamblarea finala :D : Cum arata in poza :)

 


 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Minge"-0
Tort "Minge"-1
Tort "Minge"-2
Tort "Minge"-3
Tort "Minge"-4
Tort "Minge"-5

COMENTARII (12)

Sim0na 1

30.10.2012, 09:30

Tare mult imi plac torturile amandina! Foarte frumoas ai ornat tortul!

annemarry 1

30.10.2012, 10:03

multumesc

Mihaela11_jo 1

30.10.2012, 10:23

Foarte apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04