Tort Minge

de ana in Torturi, 5 Mai 2010 | 5118 vizualizari

 

Pentru ca azi este 5 mai Ziua Barbatului ,am zis sa-i fac o surpriza sotului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru diplomat
  • 1/2 budinca de vanilie
  • 250 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de gelatina
  • 1/2 cutie de anans
  • Pentru amandina
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de unt ( de 250 gr)
  • 1 esenta de rom
  • Sirop 
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr unt
  • 4 lg zahar pudra.
  • Pentru ornat 
  • fulgi de cocos de culoare verde
  • 200 ml frisca
  • 50 gr ciocolata .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minge:

Am folosit 2 tipuri de tort:

  • Diplomat pentru minge 
  • Amandina pentru "teren"

Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta .

Pregatim blatul pentru amandina: 

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.

O coacem la foc mediu.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit

Intre timp ne ocupam de sirop:

Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.

Crema:

Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.

Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).O lasam sa se raceasca ,apoi o mixam.

Insiropam blaturile ,punem crema la mijloc ,iar deasupra glazuram.

Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece .Amandina la fel .

Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.


 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Minge-0
Tort Minge-1
Tort Minge-2
Tort Minge-3
Tort Minge-4

COMENTARII (24)

ana

ana 1

06.05.2010, 07:34

Nadina multumesc de furculite
Ela este foarte bun,amandina este o nebunie,iar diplomatul e diplomat

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 10:29

place

annemarry

annemarry 1

28.10.2012, 12:10

super felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!