Tort Minnie Mouse

de Gergiana S in Torturi, 3 Ian 2014 | 2165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort cacao
  • Ganache de ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr unt
  • 2 linguri finetti
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • esenta de migdale
  • Pt ornat
  • frisca
  • hartie comestibila minnie mouse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minnie Mouse:

Ganache-ul de ciocolata se prepara astfel:

Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se amesteca cu o lingura pana se topeste ciocolata si se da la rece pt 2-3 ore.Se scoate apoi, iar compozitia se bate bine cu mixerul,Se adauga si cele 2 lg dee finetti.Se da din nou la rece pana la utilizare.

Siropul se prepara astfel:

Zaharul impreuna cu apa se pun la fier, pana se topeste zaharul.Se trag de pe foc, se lasa putin sa se tempereze si se adauga esenta de migdale.

Cand siropul s-a racit se incepe asamblarea tortului.

Blatul se imparte in 3 parti.Prima parte se insiropeaza si se adauga jumatate din ganachE-ul de ciocolata.Se pune deasupra blat, care la fel se insiropeaza si apoi restul de crema.Ultimul blat se insiropeaza si se imbraca in frisca.Se pune si foaia comestibila, si se orneaza tortul.Se da la rece pana la servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Minnie Mouse 288078
retete culinare - Tort Minnie Mouse 288080

COMENTARII (9)

sebirizescu 1

03.01.2014, 22:48

mamaieelena 1

03.01.2014, 23:20

diaconta 1

05.01.2014, 20:44

ce frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!